Cafeaua, ceaiul și ciocolata care distrug. Cum ajungem să avem cea mai frecventă boală

Publicat in Sfatul medicului 07 Noiembrie 2017 1783 ori
Google+ WhatsApp
Cafeaua, ceaiul și ciocolata care distrug. Cum ajungem să avem cea mai frecventă boală
Cafeaua, ceaiul și ciocolata care distrug. Cum ajungem să avem cea mai frecventă boală

Prof. dr. Silviu Constantinoiu, invitatul emisiunii ”Academia de Sănătate”, a vorbit despre o boală extrem de răspândită şi factorii care duc la apariţia acesteia.

Este vorba despre refluxul gastroesofagian, Silviu Constantinoiu oferind drept exemplu şi un studiu realizat de americani.

„Este considerată, la ora aceasta, cea mai frecventă boală din lume. Şi ca să vă dau un argument de necontestat: americanii, care fac studii foarte serioase pe populaţii întinse, găsesc că din zece indivizi patru au reflux gastroesofagian, cel puţin un episod, două pe săptămână. Sigur că nu orice reflux gastroesofagian înseamnă boală de reflux, dar se corelează frecvent cu o tulburare anatomică locală, care este hernia hiatală, ce înseamnă tulburarea unor mecanisme care asigură contenţia esofagului la trecerea dinspre torace spre abdomen. O parte din stomac herniază în torace, unde e o presiune negativă", a explicat Silviu Constantinoiu. „Refluxul nocturn poate fi mai agresiv decât cel diurn", a mai spus acesta.

Cu privire la factorii ce duc la apariţia acestei boli, Silviu Constantinoiu a spus că există „factori anatomici locali, care ţin de fiecare individ". De asemenea, alţi factori ţin de obiceiuri alimentare nesănătoase: „consumul excesiv de ceai negru, cafea, ciocolată – cea care conţine cacao; ciocolata albă este mai puţin nocivă - alcoolul".

Pe de altă parte, a explicat Prof. dr. Silviu Constantinoiu, „intervin şi o serie de medicamente pe care pacientul le ia pentru alte afecţiuni, de obicei cardiace".

În altă ordine de idei, acesta a explicat că multe persoane au boală de reflux, dar nu sunt investigate corect din punct de vedere cardiologic şi esofagian. „Trebuie un consult într-o clinică de gastroenterologie", spune acesta.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.