Reguli de bun simț pe care să nu le încalci de Crăciun. Vezi ce să faci dacă primești un cadou urât

Publicat in Sanatate & Frumusete 25 Decembrie 2014 1603 ori
Google+ WhatsApp
Reguli de bun simț pe care să nu le încalci de Crăciun. Vezi ce să faci dacă primești un cadou urât
Reguli de bun simț pe care să nu le încalci de Crăciun. Vezi ce să faci dacă primești un cadou urât

Dacă vrei ca Moșul să te viziteze anul acesta, trebuie să ții cont de câteva reguli de bune maniere. Vezi ce nu trebuie să faci la cina de Crăciun și la petrecerile din această perioadă.

 

Când ești la masă

Așteaptă ca toată lumea să fie servită și gazda să se apuce de mâncat, dacă ești invitată la o cină restrânsă. Dacă, însă, ești la o masă cu multe persoane, te poți apuca de mâncat în momentul în care cei din jurul tău au fost serviți.

Nu-ți pune pe masă cheile, telefonul și orice alt obiect care nu are legătură cu mâncarea sau cu decorațiunile de Crăciun. În niciun caz nu te apuca să trimiți mesaje sau să stau cu ochii în telefon.

Dacă nu vrei să bei vin, nu îți întoarce paharul cu gura în jos. Pur și simplu spune-i gazdei că nu vrei, pentru că altfel, cei care consumă băuturi alcoolice se vor simți ofensați.

Dacă ți se pune în față un fel de mâncare care nu îți place, accept-o și mulțumește-i gazdei. Chiar dacă nu o vei servi, este nepoliticos să refuzi.

Dacă nu bei alcool, poți să ridici paharul și dacă ai apă, câtă vreme nu îl ciocnești cu ceilalți.

Dacă ai vărsat sosul sau vinul, spune-i imediat gazdei și oferă-te să o ajuți să curețe. Dacă este nevoie de curățare profesională, plătește pentru acest serviciu.

Când ești gazdă

Fii amabilă și plină de viață! Discută cu toată lumea și evită să îi faci pe oameni să simtă că îți stau în cale.

Dacă tu găzduiești cina de Crăciun, nu invita membrii unui cuplu divorțat sau despărțit, decât dacă ești absolut sigură că au rămas în relații bune. Chiar dacă ai rămas în relații bune cu amândoi, ei se vor simți inconfortabil și îi vor face și pe ceilalți să se simtă incomod.

Când despachetezi cadourile

Dacă ai primit un cadou care nu îți place, nu te limita la un simplu „mulțumesc”. Sigur vei găsi câteva cuvinte care să îi arate celui care ți-a oferit cadoul că apreciezi efortul pe care l-a făcut.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.