Descoperire românească împotriva cancerului. Ce plantă stopează multiplicarea celulelor canceroase

Publicat in Sanatate & Frumusete 18 August 2014 2877 ori
Google+ WhatsApp
Descoperire românească împotriva cancerului. Ce plantă stopează multiplicarea celulelor canceroase
Descoperire românească împotriva cancerului. Ce plantă stopează multiplicarea celulelor canceroase

O plantă ar putea trata cancerul. Descoperirea a fost făcută de specialiştii de la un centru de cercetare dintr-un oraş din judeţul Sălaj. Aici, o mână de oameni au reuşit să demonstreze că extractul de Angelica poate stopa multiplicarea celulelor canceroase.

 

 

De ani de zile, cercetătorii din întreaga lume caută un tratament minune pentru bolnavii de cancer, scrie citynews.ro. De fiecare dată, însă, acestea au efecte adverse sau nu dau rezultatele scontate. Astfel, specialiştii de la Centrul de cercetări Biologice din Jibou, judeţul Sălaj, au ajuns la concluzia că trebuie să caute soluţia printre plantele tradiţionale, care aduc doar beneficii organismului.

 
 

"Vrem să descoperim doar acele plante care au efect asupra celulei canceroase pentru a avea un tratament asupra cancerului direct şi ţintit, să nu distrugă şi celula normală. Extrasul vegetal de Angelica, de exemplu, pe care l-am folosit, inhibă această multiplicare exagerată şi cumva ţine cancerul sub control", spune Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetări Biologice Jibou.

 

Iar munca cercetătorilor sălăjeni nu se rezumă la atât. În colaborare cu alte centre din străinătate, specialiştii studiază şi plantele care pot produce energie alternativă. La asta lucrează şi Dalton Carmel, care a venit tocmai din India pentru a deprinde câteva trucuri de la români.

 

"Cu siguranţă mă va ajuta această experienţă ca şi cercetător. Voi dori să continui să văd cum aceaste tipuri de plante se vor comporta în anumite condiţii de mediu. Iar dacă îmi voi deschide grupul meu în India această experienţă mă va ajuta să merg mai departe", a spus dr. Dalton Carmel,cercetător indian.

 

"Trebuie să găsim o altă sursă de energie care să fie regenerabilă care să fie sustenabilă care să ne permită dezvoltarea ca societate umană, iar una dintre ele este captarea energiei solare prin proceul de fotosinteză sub formă de hidrogen. Anumite plante foarte primitive, unicelulare, numite ceanobacterii, fac lucrul acesta", susţine Cosmin Sicora.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.