Organizația Mondială a Sănătății AVERTIZEAZĂ: Epidemia de Ebola este mult subevaluată

Publicat in Sanatate & Frumusete 15 August 2014 2421 ori
Google+ WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății AVERTIZEAZĂ: Epidemia de Ebola este mult subevaluată
Organizația Mondială a Sănătății AVERTIZEAZĂ: Epidemia de Ebola este mult subevaluată

Personalul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) prezent în zonele afectate de virusul Ebola consideră că amploarea epidemiei este mult subevaluată. Anunţul a fost făcut într-un comunicat oficial.

"Personalul prezent în zonele de epidemie adună probe care arată că numărul cazurilor raportate şi numărul deceselor subestimează cu mult amploarea epidemiei", se arată într-un comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății.

"Epidemia provocată de virusul Ebola în Africa de Vest continuă să se întindă, cu 1.975 de cazuri şi 1.069 de morţi în Guineea, Liberia, Nigeria şi în Sierra Leone", subliniază organizaţia internaţională.

n faţa acestei situaţii, "OMS coordonează o creştere masivă a răspunsului internaţional (la epidemie) cu sprijinul individual al diverselor ţări, agenţii de control al bolilor şi agenţii care aparţin Naţiunilor Unite".

"Este de aşteptat ca epidemia să dureze o anumită perioadă de timp. Planul operaţional de răspuns al OMS se întinde pe următoarele luni", menţionează aceasta.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia acestei febre hemoragice în 1976, a făcut până în prezent 1.069 de morţi: 377 în Guineea, 355 în Liberia, 334 în Sierra Leone şi trei în Nigeria.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.