De ce nu e bine să pui miere în băuturi fierbinţi. Se transformă într-o otravă pentru organism

Publicat in Sanatate & Frumusete 19 Octombrie 2022 1086 ori
Google+ WhatsApp
De ce nu e bine să pui miere în băuturi fierbinţi. Se transformă într-o otravă pentru organism
De ce nu e bine să pui miere în băuturi fierbinţi. Se transformă într-o otravă pentru organism

Mierea este un aliment cu nenumărate beneficii pentru organism, însă cu toate astea, aceasta devine toxică dacă este adăugată în băuturile fierbinţi.Mierea este un aliment cu nenumărate beneficii pentru organism, însă potrivit studiilor, aceasta devine toxică atunci când este adăugată în lichidele fierbinţi.

 

Pentru ca mierea să-şi păstreze din calităţile benefice, aceasta are nevoie de prezenţa unor parametri. Printre aceşti parametri se numără enzimele, aciditate crescută, dar şi de un nivel redus de apă.

În momentul în care se adaugă miere în băuturile fierbinţi, beneficiile mierii dispar, iar hidroximetilfurfuralul se descarcă în băutura respectivă.

De ce nu e bine să pui miere în băuturi fierbinţi. Se transformă într-o otravă pentru organism
Potrivit studiilor, mierea adăugată în lichidele fierbinţi, care depăşesc temperatura de 40 de grade Celsius, devine toxică pentru organism. Gradul de toxicitate este mult mai ridicat mai ales în cazul mierii contrafăcute, bogată în sirop de zahăr, praf de porumb, gelatină, coloranţi, arome, scrie csid.ro Aceste ingrediente, expuse la temperaturi crescute, determină apariţia unui compus numit hidroximetilfurfural (HMF), care ar putea provoca neoplazii. HMF este un compus care rezultă din încălzirea mierii.

Totodată, mierea îşi pierde din proprietăţi atunci când este adăugată în băuturi fierbinţi, precum ceai, cafea, lapte. Astfel că, la temperaturi înalte, vitaminele şi enzimele sunt distruse. Aşadar, dacă pui miere în băuturi fierbinţi, nu faci decât să îndulceşti mierea, dar fără să beneficiezi de proprietăţile acesteia.


Cu toate că cea mai bună metodă pentru testarea autenticităţii mierii este ca aceasta să fie supusă unor teste de laborator, mai există şi o metodă la îndemână, respectiv testul care îţi arată dacă mierea este 100% naturală.Testul focului este o metodă simplă pe care o avem mereu la îndemână astfel încât să putem testa autenticitatea mierii acasă.

Testul focului, cel care arată dacă mierea este 100% naturală, se realizează foarte uşor şi în doar 10 secunde arată dacă mierea este contrafăcută sau nu.Consumul regulat de vitamina C – un antioxidant esențial – ajută la îmbunătățirea imunității, absorbția fierului, sănătatea oaselor, a pielii, a părului și a ochilor. Există însă o greșeală pe care mulți o facem. Potrivit nutriționistului Juhi Kapoor, sucul de lămâie nu ar trebui pus peste mâncărurile sau în lichidele fierbinți.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.