Cel mai rapid test de IQ din lume. Toţi studenții de la MIT pot să răspundă corect la cele trei întrebări

Publicat in Sanatate & Frumusete 28 Martie 2022 1522 ori
Google+ WhatsApp
Cel mai rapid test de IQ din lume. Toţi studenții de la MIT pot să răspundă corect la cele trei întrebări
Cel mai rapid test de IQ din lume. Toţi studenții de la MIT pot să răspundă corect la cele trei întrebări

Testele de inteligență pe care le poți face singur sunt extrem de populare pe internet și pot fi făcute de oricine. Cel mai rapid test de inteligență are doar trei întrebări și, în câteva minute, oricine poate afla cum se situează din punct de vedere al perspicacității în raport cu alții.

 

Cel mai rapid test IQ din lume
Cognitive Reflection Test (CRT) este cel mai scurt și mai rapid test IQ din lume deoarece are doar trei întrebări, în aparență simple. De fapt, aceasta este și ideea testului: aceea de a verifica abilitatea celor care îl fac de a identifica dacă o problemă care pare simplă este, de fapt, mai dificilă decât la prima vedere. Cu cât identifici mai repede acest aspect, cu atât ești mai inteligent, spun specialiștii.

1. O bâtă de baseball și o minge costă împreună $1,10. Bâta costă cu un dolar mai mult decât mingea. Cât costă fiecare?

2. Dacă cinci mașini fac cinci piese în cinci minute, în cât timp vor face 100 de mașini 100 de piese?
3. Pe un lac este o frunză de nufăr care-și dublează suprafața în fiecare zi. Dacă a acoperit întreg lacul în 48 de zile, câte zile i-au trebuit ca să acopere jumătate din el?

Majoritatea tind să calculeze rapid și să dea primul răspuns care le vine în minte, însă de cele mai multe ori greșesc, tocmai din cauză că se grăbesc și nu analizează bine întrebarea.

Într-un sondaj realizat pe 3.500 de persoane, 33% dintre respondenți au greșit toate cele 3 răspunsuri, în timp de 83% dintre ei au dat cel puțin un răspuns greșit.

Răspunsuri corecte:
1. Mingea costă 5 cenți.

Majoritatea răspund că mingea costă 10 cenți, însă răspunsul este greșit. Dacă valoarea mingii este notată cu X, atunci bâta costă X + 1$. Adică X + X + 1 = 1.10; 2 X = 1.10 – 1; 2 X = 0.10$. Împărțind la 2, rezultă că valoarea lui X, adică prețul mingii, este de 0.05$.

2. Tot în 5 minute.

Majoritatea răspund că este nevoie de 100 de minute, însă raționamentul este greșit. Dacă 5 mașini fac 5 piese în 5 minute, atunci o mașină face o piesă în 5 minute. Acest lucru înseamnă că 100 de mașini vor face 100 de piese tot în 5 minute.

3. În 47 de zile.

Majoritatea au tendința să răspundă 24 de zile, însă dacă frunza se dublează în fiecare zi, înseamnă că dacă ne gândim invers, ea se înjumătățește în fiecare zi, în sens invers. Dacă în ziua a 48-a acoperă tot lacul, înseamnă că în ziua a 47-a lacul era pe jumătate acoperit.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.