Tot ce nu ai voie să faci dacă suferi de anxietate: micile obiceuri care o agravează

Publicat in Sanatate & Frumusete 15 Martie 2022 1169 ori
Google+ WhatsApp
Tot ce nu ai voie să faci dacă suferi de anxietate: micile obiceuri care o agravează
Tot ce nu ai voie să faci dacă suferi de anxietate: micile obiceuri care o agravează

Sfaturi utile de la Aaron Gilles, autorul cărții Cum să supraviețuiești sfârșitului lumii. Ghidul tău împotriva anxietății Anxietatea este o tulburare din ce în ce mai frecventă în societatea contemporană. S-au despre ea nenumărate cărți, din perspectivă medicală sau motivațională. Scriitorul britanic și actorul de comedie Aaron Gilles propune în cartea sa Cum să supraviețuiești sfârșitului lumii.

Ghidul tău împotriva anxietății o perspectivă inedită asupra subiectului. Propriu-zis, Aaron Gilles face anxietatea de râs! Publicată de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, Cum să supraviețuiești sfârșitului lumii este o confesiune amuzantă a scriitorului despre lupta sa cu anxietatea și un dialog plin de empatie cu cititorii, mai mult sau mai puțin anxioși. Suntem tot mai mulți dintre noi „mașini de tocat griji”, care tragem peste puteri să rezolvăm sarcini, să atingem obiective, iar acest lucru are consecințe importante asupra psihicului uman. Însă, atrage atenția Aaron Gilles, „lupta cea mare de pe câmpul anxietății nu constă în a învinge anxietatea, ci în a redeveni tu însuți”.

Din perspectiva autorului cărții, iată 7 lucruri pe care să NU le faci dacă ai o minte anxioasă. NU ignora situația. În Cum să supraviețuiești sfârșitului lumii, Aaron Gilles descrie reacția sa la festele pe care i le-a jucat starea emoțională, una clasică, de altfel: „Când mi-am dat seama prima dată că propria-mi minte mă dușmănește și că hobby-ul ei favorit e să născocească noi și haioase tulburări psihice cu care să mă lupt, am reacționat așa cum ar reacționa orice mascul beta de 20 și ceva de ani: m-am dus la pub și m-am făcut că plouă”. Ca „orice britanic care se respectă”, Aaron Gilles recunoaște că a „tratat” anxietatea cu alcool. Însă, ignorarea anxietății este cea mai păguboasă strategie, pentru că stările emoționale negative nu dispar, ba mai mult, se agravează, mai ales când primesc „remedii” precum cele menționate mai sus. Ședințele de psihoterapie, sportul și petrecerea timpului în compania celor dragi – chiar și la pub – sunt câteva dintre metodele prin care scriitorul a încercat să-și țină sub control anxietatea.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.