Covid-19| Persoanele cu grupa sanguină A sunt cele mai predispuse infectării. „Pot fi incluse în grupa de risc”

Publicat in Sanatate & Frumusete 22 Martie 2021 2173 ori
Google+ WhatsApp
Covid-19| Persoanele cu grupa sanguină A sunt cele mai predispuse infectării. „Pot fi incluse în grupa de risc”
Covid-19| Persoanele cu grupa sanguină A sunt cele mai predispuse infectării. „Pot fi incluse în grupa de risc”

La începutul pandemiei, s-a spus că persoanele care au grupa sanguină 0 au șanse mai mici de a fi infectate cu Covid-19. Există vreo confirmare în acest sens? Nathan Clumeck, profesor emerit în boli infecțioase la ULB și CHU Saint-Pierre din Belgia, răspunde.

Într-un studiu recent publicat în revista științifică , cercetătorii de la Harvard Medical University oferă o nouă ipoteză cu privire la rolul grupelor de sânge în transmiterea SARS-CoV-2. Potrivit rezultatelor, persoanele cu grupa A sunt mai expuse riscului de a fi infectate.

Cercetătorii de la Harvard au ajuns la concluzia că virusul se atașează mai ușor de zaharurile care se găsesc în mod specific în celulele epiteliale respiratorii (cum ar fi cele găsite pe mucoasa traheei și bronhiilor) ale persoanelor cu grupa sanguină A.

„Informațiile au apărut de la începutul epidemiei. Le vom transmite într-un alt mod: grupa A este cea mai expusă riscului. Există datele acestei cercetări recente care arată că proteina virusului se anexează mai ușor la cei care au grupa A, la antigenii A, care, din motive pe care nu le cunoaștem, se găsesc pe suprafața celulelor pulmonare. Deci, înțelegeți legătura. Dacă ai grupa A, ai antigenul A pe celulele pulmonare. Proteina virală aderă cu o eficiență mai mare. Deci persoanele cu grupa de sânge A pot fi incluse în grupa de risc„.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.