Trucul de un minut care mă ajută să fac față stresului

Publicat in Sanatate & Frumusete 16 Septembrie 2020 970 ori
Google+ WhatsApp
Trucul de un minut care mă ajută să fac față stresului
Trucul de un minut care mă ajută să fac față stresului

Pandemia de COVID-19 a prezentat nenumărate provocări pentru sănătatea mintală a milioane de oameni. Din acest motiv, a trebuit să căutăm diferite strategii pentru a face față stresului care a crescut constant în ultimele șase luni.

Cei mai mulți dintre noi au prezentat semne de anxietate clinică și depresie de când a început pandemia. „Carantina înseamnă izolare, ceea ce poate fi incredibil de dificil pentru cei care suferă de anxietate și depresie", spun specialiștii. „Unii oameni care suferă de depresie au tendința de a se autoizola în primul rând, iar cei cu anxietate tind să-și facă griji cu privire la viitor. Și chiar acum, există un pericol legitim."

Strategii pentru a face față stresului
Schimbați-vă perspectiva

Sentimentul de anxietate va trece, la fel ca orice altă emoție sau dispoziție. O tehnică pe care spihologii o recomandă este să dați un nume îngrijorîrii. Această tehnică este utilă pentru că vă ajută creați un spațiu între voi și griji; devine ceva care doar te influențează. Personificându-l, ai un anumit control asupra „sinele tău real".

Distragerea atenției

Caută mereu activități pozitive pentru a-ți distrage mintea de la gândurile inutile și anxioase. În carantină, petreci mult timp singur și, prin urmare, mult timp pentru a gândi.Specialiștii recomandă să găsiți o activitate profund captivantă care să vă facă să vă simțiți calmi, cum ar fi sportul, lectura, pictura, grădinăritul, gătitul, o plimbare. Desigur, tehnicile de distragere a atenției nu sunt pentru toată lumea.

Alergare în aer liber și antrenamente fizice

Este dovedit științific! Exercițiile fizice ameliorează anxietatea, deoarece în timpul lor sunt eliberate endorfine care ne pot echilibra stările și pot calma anxietatea. Exercițiul în aer liber este deosebit de util, deoarece ne scoate din casă, ceea ce ne oferă o schimbare de peisaj atât de necesară și redă un sentiment de normalitate. În plus, antrenamentul ajută creierul să se relaxeze și să îmbunătățească calitatea somnului.

Meditație și exerciții de respirație

Caută o aplicație pe telefon care să te ajute în exercițiile tale de meditație. Și nu uita de respirația profundă. Durează doar un minut. Numără când expiri și inspiri, deoarece îți ocupă mintea.

Ține un jurnal

Să scrii într-un jurnal este o modalitate bună de a procesa stresul și emoțiile. Scrisul ne permite să ne exprimăm emoțiile în siguranță și să lucrăm prin gânduri și amintiri într-un mod similar cu terapia.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.