Nu mai consumați acest tip de făină! S-a dovedit că este toxică, iar românii o cumpără masiv! Conține substanțe cancerigene

Publicat in Sanatate & Frumusete 07 August 2020 1805 ori
Google+ WhatsApp
Nu mai consumați acest tip de făină! S-a dovedit că este toxică, iar românii o cumpără masiv! Conține substanțe cancerigene
Nu mai consumați acest tip de făină! S-a dovedit că este toxică, iar românii o cumpără masiv! Conține substanțe cancerigene

Făina este un aliment nelipsit din preparatele pe care le consumăm zilnic. Puțini știu însă că făina, deși este un produs natural obținut din cereale, poate deveni toxică, în funcție de modul în care este produsă.

Făina este produsă în mod industrial, ceea ce înseamnă că de multe ori aceasta își pierde mare parte dintre elementele nutritive. În urma procesului de prelucrare a grâului și de rafinare a făinii, sunt eliminate în jur de 76% dintre vitamine și minerale. Vitamina E, calciul, fosforul, fierul, magneziul și tot complexul de vitamine B rămân în tărâțele rezultate după acest proces.

Alimentul toxic pe care îl consumăm la fiecare masă, fără să știm. Ce probleme grave poate cauza

Făina poate fi toxică, dacă este tratată cu dioxid de clor sau bromat de potasiu, substanțe care îi asigură culoarea albă.

Oamenii de știință care au studiat bromatul de potasiu atrag atenția că acesta este cancerigen, fiind responsabil de tumorile tiroidiene, precum și de cele care apar la nivelul celulelor intestinale și ale ficatului. De altfel, bromatul de potasiu a fost interzis în țările Uniunii Europene, în Regatul Unit al Marii Britanii și Canada încă din anul 1994.

Făina albă consumată în exces poate cauza obezitate, dar și afecțiuni la nivelul inimii. O alternativă sănătoasă la făina albă este cea integrală.

De asemenea, dacă consumați pâine albă este mai bine să vă reorientați către cea integrală sau de secară, care aduc mai multe beneficii organismului și au o cantitate mai mică de gluten. Glutenul este implicat în dezvoltarea a aproximativ 55 de boli, printre care boala celiacă, diverse tipuri de anemii, de cancer, osteoporoză, sindromul colonului iritabil, lupus, scleroză multiplă, dar și boli neurologice precum depresii severe, demență, epilepsie, schizofrenie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.