Mare atenție la tratamentele pe care le folosești! Cinci medicamente care cauzează sensiblilitate la soare și căldură

Publicat in Sanatate & Frumusete 09 Iulie 2020 1016 ori
Google+ WhatsApp
Mare atenție la tratamentele pe care le folosești! Cinci medicamente care cauzează sensiblilitate la soare și căldură
Mare atenție la tratamentele pe care le folosești! Cinci medicamente care cauzează sensiblilitate la soare și căldură

Vara vine cu multe schimbări legate de dietă, sport și tratamente de înfrumusețare. Un aspect care nu trebuie ignorat însă sunt și medicamentele, care pot provoca sensibilitate la soare și căldură. Antibioticele, antiinflamatoarele și antidepresivele sunt doar câteva dintre tratamentele care te pot face mai sensibil în fața razelor UV.

 

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA atenționează că anumite medicamente folosite foarte des pot provoca fotosensibilitate, care poate duce mai apoi la afecțiuni extrem de grave .

Efectele adverse variază de la simple iritații ale pielii și arsuri, până la reducerea abilității de a transira. Gravitatea acestor efecte este diferită de la persoană la persoană și este important să consulți medicul înainte de a începe orice fel de tratament, mai ales pe perioada verii.

Medicamentele care provoacă sensibilitate la soare și căldură
1. Antibioticele: aceste medicamente înrăutățesc arsurile solare și nu sunt făcute pentru a fi luate în timpul expunerii îndelungate afară, averizează FDA. Întodeuna consultă medicul înainte de a începe un tratament cu antibiotice
2. Tratamentele acneice: odată intrate în contact cu soarele, acestea vor provoca arsuri grave la nivelul feței. Cel mai nociv ingredient pe perioada verii este retinolul, care ar trebui folosit doar iarna și întodeuna cu o cremă cu factor de protecție. SPF-ul nu trebuie să lipsescă din rutina zilnică iar cel mai indicat este cel cu factor 50.

3. Medicamentele anti-alergice: acestea reduc abilitatea corpului de a transpira. În cazuri extreme, inabilitatea corpului de se răcori poate duce la crampe, extenuare sau chiar și insolație.

4. Anti-depreseivele: pot cauza probleme pe perioada verii din cauza faptului că previn partea creierului responsabilă pentru răspunsul la căldură, din a realiza că te supraîncălzești. Deasemenea, aceste reduc capacitatea corpului de a transpira. Atunci când iei medicamente care pot duce la supraînncălzire, fii foarte atente la alte semnale de alarmă: dureri de cap, greață, slăbiciune.
5. Antiinflamatoare non-steroidiene: acestea cresc sensibilitatea pielii la soare deci este indicat să folosești cremă cu SPF după ce ai luat astfel de medicamente.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.