Coronavirus: Fumătorii sunt într-un real pericol. Ce trebuie să facă

Publicat in Sanatate & Frumusete 25 Martie 2020 4466 ori
Google+ WhatsApp
Coronavirus: Fumătorii sunt într-un real pericol. Ce trebuie să facă
Coronavirus: Fumătorii sunt într-un real pericol. Ce trebuie să facă

Încă de la declanșarea acestei crize, medicii și oamenii de știință care analizează coronavirusul au declarat deschis că fumătorii sunt mult mai expuși decât pacienții nefumători.În China, în urma unui studiu efectuat pe un eșantion de 1000 de cazuri diagnosticate cu virusul COVID-19 s-a descoperit că 12.4% dintre fumătorii activi au fost internați la terapie intensivă, au necesitat ventilație artificială sau au murit, comparativ cu 4.7% dintre nefumători.

 

Virusul SARS-CoV-2 atacă în principal sistemul respirator. Celulele din mucoasa acestuia și cele din alveolele pulmonare au un nivel mai ridicat din receptorul ACE-2, calea de acces chimic prin care virusul poate infecta o celulă.Deși instrucțiunile oficiale de până acum au subliniat elemente precum spălarea pe mâini și distanțarea socială, autorii explică că și fumatul e un obicei de la care ar trebui să ne abținem, măcar în această perioadă, susțin oamenii de știință citați de Libertatea.ro.

Pe lângă explicațiile din punct de vedere medical, pare-se că această rată negativă înregistrată în rândul fumătorilor, ține și de gestică. Un fumător duce mână la gură și la nas de mai multe ori decât o face un nefumător, iar acest lucru ridică substanțial riscul de expunere.Organizația Mondială a Sănătății anunță că în țările cel mai afectate de Covid-19 până acum (China, Italia, Corea de Sud), între 19% și 27% locuitori sunt fumători.

Este cunoscut deja că fumatul afectează grav și iremediabil funcțiile cardiace și circulatorii, iar întreruperea acestui obicei nesănătos – indiferent de circumstanță, nu poate aduce decât beneficii.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.