Vindecă vitamina C infecția cu coronavirus? Cei mai mulți medici contrazic mitul care circulă pe rețelele sociale

Publicat in Sanatate & Frumusete 12 Martie 2020 978 ori
Google+ WhatsApp
Vindecă vitamina C infecția cu coronavirus? Cei mai mulți medici contrazic mitul care circulă pe rețelele sociale
Vindecă vitamina C infecția cu coronavirus? Cei mai mulți medici contrazic mitul care circulă pe rețelele sociale

Vitamina C vindecă infecțiile cu coronavirus. Este o afirmație care a circulat în ultimele zile pe rețelele sociale, atribuită medicilor de la Shanghai. Nu există însă studii definitive care să aducă dovezi clare, iar mulți experți avertizează că vitamina C nu are un efect atât de puternic, chiar dacă ajută sistemul imunitar.

 

O informație privind efectul vitaminei C asupra infecțiilor cu coronavirus a circulat intens pe rețelele sociale în ultimele zile. Potrivit MedicineNet, Shanghai Medical Association a emis prin consens o declarație a experților privind tratamentul pentru COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, în care recomandă utilizarea dozei mari de vitamină C. Doctorul Richard Cheng, PhD, editorul ediției chineze a Orthomolecular Medicine News Service, a precizat că în China ar exista trei studii clinice care ar fi dovedit acest lucru. Cheng afirmă că autorul primului studiu i-a spus că rezultatele preliminare sunt promițătoare și că administrarea a 24 de grame zilnic pacienților cu COVID-19 a dus la reduceri semnificative ale inflamației. Cel puțin deocamdată, aceste informații nu au fost verificate de sursele occidentale, care avertizează că toate studiile de până acum nu confirmă rolul atât de puternic al vitaminei C. Într-un articol păublicat pe site-ul Școlii de Medicină de la Harvard, doctorul Todd Ellerin a precizat că nu există deocamdată dovezi că suplimentele, precum vitamina C, ar ajuta recuperarea mai rapidă în cazul infecțiilor cu coronavirus.
Și doctorii români spun același lucru. Într-un interviu pentru Radio România Actualități, doctorul Adrian Marinescu a demontat acest mit. ”Cu siguranță că nu poate!”, a declarat el, întrebat dacă vitamina C poate vindeca infecția cu coronavirus. ”Eu aș spune în felul următor: e clar că o alimentație sănătoasă, așa cum încercăm să spunem mereu, ne ajută să avem un echilibru mai bun al organismului. Asta înseamnă că avem o imunitate mai bună, lucru care nu se face peste noapte. Sigur că o persoană care are o alimentație sănătoasă va rezista mai bine în fața bolilor infecțioase.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.