Care sunt simptomele coronavirusului și când trebuie să mergi la doctor

Publicat in Sanatate & Frumusete 11 Martie 2020 3820 ori
Google+ WhatsApp
Care sunt simptomele coronavirusului și când trebuie să mergi la doctor
Care sunt simptomele coronavirusului și când trebuie să mergi la doctor

Tusea, febra și dificultățile de respirație sunt principalele simptome ale noului coronavirus COVID - 19. Medicii au dat publicității zilele acestea toate detaliile despre virus.

Virusul COVID 19 face parte din familia coronavirusurilor și nu a mai fost întâlnit până acum. Ca şi celelalte virusuri de acest gen, acesta provine de la animale.

Acest tip de coronavirus provoacă pneumonie. Pacienții infectați acuză febră mare, tuse și dificultăți de respirație. Doar în cazurile grave, poate apărea o insuficiență a anumitor organe.

Având în vedere că este vorba despre un virus, antibioticele nu au niciun efect, iar antiviralele folosite până acum nu funcționează. Recuperarea depinde doar de răspunsul imunitar al fiecărei persoane în parte.

În Marea Britanie, persoanele care prezintă febră sau tuse sunt sfătuite de medici să nu iasă din casă și să nu ia contact cu alte persoane. În schimb, acestea trebuie să contacteze imediat autoritățile dacă starea de sănătate se deteriorează rapid, au luat contact cu unul dintre pacienții confirmați pozitiv sau au călătorit în ultimele 14 zile într-una din zonele cu risc mare de coronavirus.

Diferența între gripă și COVID - 19 este faptul că, pentru cel din urmă, nu există vaccin. Astfel, persoanele vulnerabile cum ar fi bătrânii sau cele cu boli cronice nu au niciun mijloc de apărare în fața acestuia, scrie The Guardian.

Peste 110.000 de persoane au fost infectate în peste 80 de ţări. Peste 3.800 de oameni au murit la nivel global, dintre care 3.000 de decese au fost înregistrate doar în China. Cu toate acestea, 62.000 de persoane s-au recuperat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.