Atac chimic în România. Invazie de produse cu mercur!

Publicat in Sanatate & Frumusete 16 Ianuarie 2020 2562 ori
Google+ WhatsApp
Atac chimic în România. Invazie de produse cu mercur!
Atac chimic în România. Invazie de produse cu mercur!

Țările europene au intrat în alertă maximă după ce piețele, inclusiv cea din România, au fost invadate de produse care conțin cantități uriașe de mercur. Acestea provoacă sterilitate și deteriorează rinichii, creierul și sistemul nervos.

Autoritățile din statele Uniunii Europene au intrat în panică după ce au depistat tone de produse cu conținut ridicat de mercur care afectează grav sănătatea oamenilor și provoacă sterilitate, atât la bărbați, cât și la femei. Este vorba despre 18 produse cosmetice diferite pentru albirea pielii, sub formă de creme și săpunuri, provenite din Cote d’Ivoire, Pakistan, Franța, India, Italia, Statele Unite și Liban, precum și de proveniență necunoscută. Safety gate, sistemul european de alertă, a avertizat consumatorii să nu cumpere produsele de acest gen cu mărcile So Clair-Skin whitening & ligthening soap, Diana – Creme C.T.R., Seven herbal – Ubtan, Fair One – Natural fairness cream, New Face – Whitening cream, V.I.P – Face beauty cream, Fair & White – Lait aha-2, Golden Care -Extra whitening cream with fruit extracts, Fair & White -Savon gomnant exfoliating soap, Fair & Lovely -Advanced multi vitamin, O’Tentika -Fade out cream, Perfect White -Lightening beauty cream, Daggett & Ramsdell -Knee & elbow lightening cream, Nature Secrete -Lightening Serum Anti-Ageing, Fair & White -Creme Power C – Exclusive Whitenizer, Fair & White -Ultra moisturising body cream, Carotone -Black Spot Corrector, Golden Pearl -Beauty cream. Toate alertele au fost trimise de autoritățile din Norvegia, care, în urma analizelor făcute acestor produse, au depistat cantități de mercur de până la 25.400mg/kg.

Produsele ar trebui orpite la vamă

Fostul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, ne spune că aceste produse ar trebui oprite la graniță, pentru că, după ce au intrat în țară, este foarte greu să le depistezi.

produs 2 Atac chimic în România. Invazie de produse cu mercur!

produs 3 Atac chimic în România. Invazie de produse cu mercur!

 

”Eu mă ocup în continuare de raporturile dintre autoritatea noastră și Direcția Vămilor pentru a ne permite accesul la controlul containerelor la graniță. Legea ne permite acest lucru, dar cei de la Direcția Vămilor nu-și doresc să fim acolo. Aceste produse trebuie oprite înainte de a intra în țară, nu să alergi de nebun prin farmacii sau cine știe ce buticuri să le cauți. În loc să ne cheme la fiecare container, le lasă să treacă. A fost hilară situația în care îmi arăta cel de la vamă o declarație de conformitate a unui chinez pentru produsele pe care voia să le introducă în țară. Noi le-am oprit pe toate, pentru că nu avea niciun buletin de analiză asumat de vreun laborator autorizat european”, ne-a declarat Horia Constantinescu, fostul președinte al ANPC. Totodată, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor Infocons, Sorin Mierlea, atrage atenția că pătrunderea unor produse periculoase pentru sănătate este o problemă gravă și o deficiență la nivelul statului cu privire la monitorizarea produselor. ”În momentul în care discutăm de alerte rapide este obligația statului român să monitorizeze, să retragă și să facă publică alerta, pentru ca românii să fie protejați. Pentru că gradul acesta de neîncredere în produsele de import, în special în cele vândute on-line, este absolut justificat”, a afirmat Sorin Mierlea.

National

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.