Din ianuarie începe vaccinarea gratuită a adolescentelor, împotriva virusului HPV

Publicat in Sanatate & Frumusete 27 Decembrie 2019 2181 ori
Google+ WhatsApp
Din ianuarie începe vaccinarea gratuită a adolescentelor, împotriva virusului HPV
Din ianuarie începe vaccinarea gratuită a adolescentelor, împotriva virusului HPV

Ministerul Sănătății a întocmit, împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, un calendar comun pentru promovarea vaccinării în România, iar primul pas va fi făcut în ianuarie, când va începe campania de vaccinare gratuită împotriva HPV. "Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia pentru achiziţia dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20.000 de doze au fost distribuite direcţiilor de sănătate publică, împreună cu un ghid de informare. Acordul Cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcţie de cerere şi derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, campania de vaccinare va fi precedată de o campanie de informare şi conştientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV şi protecţia oferită de vaccin, precum şi de susţinere a medicilor şi farmaciştilor în transmiterea informaţiilor clare şi corecte despre vaccinarea împotriva HPV derulată de către furnizorul de vaccin", au informat reprezentanții MS.

Aceștia au precizat că vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani, care au solicitat în anii 2017 şi 2018 vaccinarea la medicii de familie, dar și la cele care au trecut de această vârstă, dacă au solicitat imunizarea.

Infecţia cu virusul Papiloma uman (Human Papilloma Virus - HPV) este o infecţie virală care determină leziuni ale pielii sau mucoaselor din diferite părţi ale organismului uman. Se estimează că aproape toate persoanele sexual active, bărbaţi sau femei, vor avea infecţie cu un tip de virus HPV cel puţin odată în viaţă, însă cei mai mulţi nu vor ştii de prezenţa infecţiei. Anumite tipuri de HPV determină apariţia de condiloame, iar altele determină apariţia de displazii, care sunt leziuni precanceroase ce pot să evolueze către cancer. De altfel, se considera că aproximativ 99% dintre cazurile de cancer de col uterin apar pe fondul infecţiei cu HPV.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.