7 trucuri care te ajută să-ți reintri în ritm la serviciu, după ce te întorci din vacanță

Publicat in Sanatate & Frumusete 07 Octombrie 2019 787 ori
Google+ WhatsApp
7 trucuri care te ajută să-ți reintri în ritm la serviciu, după ce te întorci din vacanță
7 trucuri care te ajută să-ți reintri în ritm la serviciu, după ce te întorci din vacanță

Vacanțele sunt benefice pentru sănătate, permițându-ne să ne reînnoim rezervele de energie, să ne calmăm mintea, întrerupând ciclul de stres la care suntem supuși în timpul anului.
Când ne întoarcem din vacanță, avem tendința să reintrăm greu în ritmul de muncă, iar acest lucru este cât se poate de firesc. Dar, folosind câteva trucuri, putem să facem asta fără prea mult efort, scrie Business Insider.

 

Pregătește-te chiar înainte de a pleca în vacanță O să-ți fie mult mai ușor să te întorci la muncă dacă lași totul în ordine. De exemplu, lasă-ți ordine în e-mailuri, astfel încât atunci când ajungi la birou să nu găsești zeci de mesaje adăugate celor deja existente. Fă-ți de dinainte să pleci o listă cu lucrurile prioritare pe care trebuie să le faci odată revenit la muncă, asta te va ajuta să nu te simți pierdut în prima zi de serviciu de după vacanță. Întoarce-te cu o zi mai devreme din vacanță Nu te întoarce direct la muncă. Acordă-ți o zi sau două pentru a te relaxa, să te reglezi cu somnul și recuperează-te dacă resimți diferența de fus orar. Folosește acest timp pentru a despacheta, a spăla rufe și a merge la cumpărături. Păstrează-ți, pe cât posibil, obiceiurile zilnice chiar dacă ești în vacanță Corpurile și mințile noastre adoră obiceiurile zilnice, așa că este recomandat să îți respecți rutina și atunci când ești plecat din oraș. Deși nu trebuie să fie o rutină la fel de strictă ca cea pe care o ai când ești acasă, cele care țin de orele de somn și de alimentație ar fi de preferat să fie la fel.
Uită-te în calendarul de muncă cu o zi înainte să te întorci acasă Cu o zi înainte de a te întoarce la serviciu, revizuiește-ți calendarul. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să intri în birou și să ai surprize că întâlnirea pentru care te-ai întors acasă a fost anulată. Mai mult, poți să prioritizezi ce ai de făcut, astfel încât să poți să-ți îndrepți atenția și energia spre ce este mai important de făcut.
Adu-ți aminte care este motivația ta Păstrează-ți în minte care este misiunea ta și răspunde-ți la o întrebare importantă: Ce încerc să îndeplinesc astăzi? Redescoperirea motivației te ajută să te concentrezi și îți permite să acorzi prioritate lucrurilor pe care trebuie să le faci pentru a-ți atinge obiectivele.
Ia cu tine un suvenir din vacanță Dacă ai cumpărat un suvenir cât ai fost în vacanță, ia-l cu tine la serviciu. Obiectul îți va evoca amintiri plăcute, iar asta te va face fericit, lucru care va spori productivitatea. Plănuiește-ți următoarea vacanță Chiar dacă tocmai te-ai întors la programul tău zilnic, planificarea următoarei vacanțe este o modalitate dovedită de a te menține concentrat și motivat. A te gândi unde vei merge în următoarea vacanță și a începe deja să planifici escapada, te ajută să rămâi pozitiv și relaxat la locul de muncă.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.