Fii pregătit de sezonul rece: Patru suplimente care îți întăresc corpul în lupta cu răcelile

Publicat in Sanatate & Frumusete 26 Septembrie 2019 1492 ori
Google+ WhatsApp
Fii pregătit de sezonul rece: Patru suplimente care îți întăresc corpul în lupta cu răcelile
Fii pregătit de sezonul rece: Patru suplimente care îți întăresc corpul în lupta cu răcelile

Ai nasul înfundat, tuşeşti şi te doare în gât? Acestea sunt semnele unei răceli comune pe care le poţi preveni şi trata cu suplimente naturale.

Acizi graşi Omega-3

Dacă nu îţi place să consumi în mod constant peşte, poţi opta pentru suplimentele pe bază de acizi graşi Omega-3, deoarece au rolul de a întări sistemul imunitar, prin creşterea activităţii fagocitelor, celule care luptă împotriva răcelii prin distrugerea bacteriilor care o declanşează. În plus, studiile arată că acizii graşi Omega-3 protejează plămânii de răceli şi de infecţii respiratorii, scrie clicksanatate.ro.

Echinacea

Dacă se administrează echinaceea încă de la începutul răcelii, simptomele se vor reduce mai repede, iar recuperarea va dura mai puţin timp. Şi dacă se administrează încă de la începutul sezonului rece, şansele de a răci se diminuează în mod considerabil, întrucât echinacea întăreşte sistemul imunitar, menţinând starea generală de sănătate a organismului.

Vitamina D

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard, vitamina D creşte nivelul de apărare a organismului în faţa răcelilor comune. Oamenii de ştiinţă afirmă că persoanele care au un deficit de vitamina D în organism au un risc mai mare de a suferi de infecţii respiratorii.

Vitamina D ajută corpul să producă mai bine de 200 de peptide antimicrobiene indispensabile în lupta cu un număr mare de infecţii, printre care se numără si proteina numita Peptida Antimicrobiană Catelicidină. Această proteină este o componentă importantă a sistemului nostru imunitar, întrucât este cunoscută pentru rolul său de a preveni infecţiile.

Zinc

30 mg de zinc ajută la scurtarea duratei răcelii, potrivit studiilor recente. Însă, specialiştii ne atenţionează că nu este indicat un aport mai mare de 50 mg de zinc pe zi, întrucât o cantitate mare de zinc slăbeşte sistemul imunitar şi blochează absorbţia altor minerale importante pentru buna funcţionare a organismului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.