Exerciţii de LUPTĂ în Transnistria: Trupe ruseşti au acţionat împotriva unor inamici

Publicat in Ştiri Internaţionale 05 Iunie 2015 601 ori
Google+ WhatsApp
Exerciţii de LUPTĂ în Transnistria: Trupe ruseşti au acţionat împotriva unor inamici
Exerciţii de LUPTĂ în Transnistria: Trupe ruseşti au acţionat împotriva unor inamici

Trupe ruseşti de recunoaştere au efectuat exerciţii de luptă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, militarii ruşi îndeplinind o serie de sarcini tactice şi operative în cadrul unor acţiuni de luptă cu inamici simulaţi, a anunţat Districtul Militar de Vest, citat de portalul rus Sputnik.

 

Exerciţiile au inclus organizarea unor căutări, observarea şi monitorizarea inamicului simulat, deblocarea unor sisteme de securitate şi penetrarea sub acoperire în instalaţii cruciale în vederea obţinerii de informaţii secrete.

"Militarii au efectuat un raid asupra unui post inamic simulat şi alte elemente de formare tactică şi specială. De asemenea, cercetaşii au găsit soluţii la probleme practice în organizarea căutării, observării şi supravegherii subiectului, au practicat spargerea securităţii şi pătrunderea sub acoperire în instalaţii cu scopul de a obţine informaţii secrete", precizează Districtul Militar de Vest al Federaţiei ruse într-un comunicat.

Rusia are aproximativ 1.500 de militari în Transnistria, un teritoriu separatist din Republica Moldova situat la graniţa cu Ucraina. Dintre aceştia, aproximativ 1.400 de militari fac parte din Grupul Operativ de Trupe Ruseşti din Transnistria, constituit în urmă cu 20 de ani prin reorganizarea fostei Armate a 14-a a URSS.

Alţi 402 militari ruşi fac parte din forţa de menţinere a păcii, alături de 355 de militari moldoveni, 492 de militari transnistreni şi zece observatori militari din Ucraina. Trupele de minţinerea păcii sunt staţionate în 15 posturi fixe, în locuri-cheie din zona de securitate.

Republica Moldova consideră însă că staţionarea militarilor ruşi în regiunea transnistreană contravine Constituţiei moldovene şi, din acest motiv, Chişinăul, OSCE, UE şi SUA au cerut în repetate rânduri retragerea lor.

În plus, Parlamentul de la Kiev a aprobat, la 21 mai, anularea a cinci acorduri de securitate cu Republica Moscova, inclusiv unul care le permitea ruşilor să transporte personal militar spre regiunea transnistreană. Anularea dreptului de tranzit pentru aceste trupe creează o problemă logistică pentru Rusia.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.