Informaţii ŞOCANTE despre avionul prăbuşit în Alpi. Pilotul a încercat să intre în cabină folosind un topor

Publicat in Ştiri Internaţionale 27 Martie 2015 543 ori
Google+ WhatsApp
Informaţii ŞOCANTE despre avionul prăbuşit în Alpi. Pilotul a încercat să intre în cabină folosind un topor
Informaţii ŞOCANTE despre avionul prăbuşit în Alpi. Pilotul a încercat să intre în cabină folosind un topor

Pilotul avionului Airbus A320 prăbuşit recent în Alpii francezi a forţat intrarea în cockpit folosind un topor, în condiţiile în care copilotul, aflat singur în cabina de zbor, a refuzat să deschidă uşa, relatează vineri cotidianul german Bild, care citează surse din domeniul securităţii.

 

O purtătoare de cuvânt a Germanwings, compania căreia îi aparţinea avionul, a declarat că la bordul aparatului s-ar fi aflat un topor. ''O asemenea unealtă face parte din echipamentul de securitate al unui Airbus A320'', a spus ea.

Copilotul Andreas Lubitz, care se afla singur în cockpit, se pare că a prăbuşit avionul intenţionat, a declarat joi procurorul francez implicat în dosarul accidentului avionului Airbus A320 soldat cu moartea a 150 de persoane, printre care cei şase membri ai echipajului.

Aceste informaţii au rezultat în urma ascultării înregistrărilor de pe cutia neagră ce stochează discuţiile din cabina de pilotaj. Potrivit procurorului francez Brice Robin, în primele 20 de minute ale înregistrării se aude 'un schimb de replici amicale şi chiar amuzante' între pilot şi copilot. Apoi, comandantul pregăteşte briefingul de dinaintea aterizării la Dusseldorf, în timp ce copilotul răspunde 'laconic'. Ulterior, comandantul îi cere copilotului să preia comanda aparatului şi se aude zgomotul unui scaun care este dat înapoi.

După ieşirea din cockpit a comandantului de zbor, 'copilotul a rămas singur la comenzi' şi, în mod 'deliberat', 'a manipulat butoanele care acţionează coborârea aparatului', a declarat procurorul Brice Robin în cadrul unei conferinţe de presă. 'Copilotul a refuzat să deschidă uşa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit', chiar dacă acesta bătea în uşă 'violent', a spus el.

Comandantul este auzit de mai multe ori cerând să i se deschidă uşa, dar copilotul nu răspunde, a explicat Brice Robin.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.