LUARE DE OSTATICI la Sydney într-o cafenea. Atacatorul a plasat PATRU BOMBE

Publicat in Ştiri Internaţionale 15 Decembrie 2014 876 ori
Google+ WhatsApp
LUARE DE OSTATICI la Sydney într-o cafenea. Atacatorul a plasat PATRU BOMBE
LUARE DE OSTATICI la Sydney într-o cafenea. Atacatorul a plasat PATRU BOMBE

Ostatici sunt reţinuţi luni la Sydney, într-o cafenea în a cărei fereastră a fost pus un steag islamic negru, într-un cartier din centrul oraşului, blocat de către forţe de securitate.

 

 

UPDATE 12.00:  Bărbatul înarmat care ţinea ostatici într-o cafenea din Sydney a cerut un steag al organizaţiei Statul Islamic (SI) şi a afirmat că patru bombe au fost plasate în diverse locuri, a anunţat postul de televiziune Channel Ten.

Poliţia nu a confirmat aceste informaţii.

Channel Ten a precizat că a vorbit "în mod direct" cu două dintre persoanele reţinute în cafenea, situată în Martin Place, o piaţă pietonală din cartierul de afaceri din Sydney.

UPDATE ora 8,40. Poliția australiană a afirmat luni că negociatori ai săi se află în contact cu bărbatul înarmat care a luat ostatici într-o cafenea din Sydney, însă a refuzat să speculeze în legătură cu posibila motivație a atacatorului, relatează Agerpres.

Mai devreme, trei ostatici au fost văzuți ieșind în fugă din clădire. Un oficial din cadrul poliției a afirmat că nu se știe exact câți ostatici se află în continuare în cafenea, însă a precizat că 'nu sunt mai mulți de 30'.

Potrivit oficialului, nu există informații că vreunul dintre ostaticii care se află în continuare în clădire ar fi fost rănit.

UPDATE 7,50 - Trei persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney în care un bărbat înarmat ţinea luni mai mulţi ostatici şi în care a fost desfăşurat un steag islamic, a anunţat poliţia, precizând că pare că nicio persoană nu a fost rănită, potrivit Mediafax.

Ostaticii păreau că au ieşit pe o uşă laterală a cafenelei în care a început, în urmă cu peste şase ore, luarea de ostatici, în Martin Place, o piaţă pietonală situată în centrul de afaceri din Sydney.

"Trei persoane au ieşit din clădirea din Martin Place", a declarat Catherine Burn, adjuncta şefului poliţiei din New South Wales.

"Primul lucru pe care-l vom face este să verificăm dacă ele sunt bine. Vom coopera cu aceste persoane pentru a obţine mai multe informaţii. Nu avem nicio informaţie care să sugereze că cinvea a fost rănit în acest stadiu", a adăugat ea.

Poliţia nu ştie exact câte persoane sunt ţinute ostatice, dar numărul lor este de sub 30.

Negociatorii poliţiei "sunt în contact" cu deţinătorul ostaticilor, dar nu ştiu care sunt motivaţiile acestuia, a mai declarat Burn.

UPDATE 6:34 - Un bărbat înarmat ţine ostatici la Sydney, anunţă poliţia

Un singur bărbat înarmat ţinea luni un număr necunoscut de ostatici într-o cafenea din Sydney, situată în centrul oraşului, a anunţat poliţia, adăugând că deocamdată nu se poate vorbi despre o operaţiune teroristă, relatează AFP.

Dozens of people are being held hostage by a terrorist who stormed into a central Sydney cafe with a gun and forced crying women to hold a black Islamic flag up to the window

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.