MISIUNE SPAŢIALĂ fără precedent

Publicat in Ştiri Internaţionale 12 Noiembrie 2014 426 ori
Google+ WhatsApp
MISIUNE SPAŢIALĂ fără precedent
MISIUNE SPAŢIALĂ fără precedent

Sonda spaţială europeană Rosetta va încerca să plaseze un robot pe suprafaţa unei cometei, un experiment care nu a mai fost încercat niciodată. Operaţiunea a început în această dimineaţă şi va dura câteva ore. Totul se întâmplă la o distanţă de 511 milioane de kilometri de Terra.

 

Misiunea Agenţiei Spaţiale Europene reprezentă o premieră în istoria explorării spaţiului. Dacă totul se va desfăşura cum este prevăzut şi robotul va atinge cometa, specialiştii vor putea să-i studieze nucleul, dar şi să adune date care să-i ajute la descifrarea misterelor Universului.

„Zăpada de pe Pământ, toată apa de pe Pământ ar putea să provină de la comete”, spune Stephan Ulamec, directorul Misiunii Rosetta.

Robotul-laborator Philae se va separa de sonda spaţială la o altitudine de circa 20 de kilometri faţă de suprafaţa cometei, graţie unui sistem mecanic de ejectare. Philae va cădea foarte lent şi va fi atras doar de slaba atracţie gravitaţională exercitată de nucleul cometei.

Coordonatorii misiunii vor urmări pas cu pas deplasarea robotului pe suprafaţa cometei şi speră să facă faţă oricărei provocări, pentru că nu ştiu exact cu ce se pot cofrunta.

Când am auzit pentru prima dată de misiunea Rosetta am ştiut că va fi extrem de dificilă. Dar nu a fost ceva imposibil pentru mine”, afirmă Paolo Ferri, director Agenţia Spaţială Europeană.

„Un astfel de experiment nu s-a mai realizat”, a adăugat Stephan Ulamec, directorul misiunii Rosetta.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.