Serviciile Secrete avertizează: "Va fi un atentat URIAŞ în Occident"

Publicat in Ştiri Internaţionale 11 Noiembrie 2014 664 ori
Google+ WhatsApp
Serviciile Secrete avertizează: "Va fi un atentat URIAŞ în Occident"
Serviciile Secrete avertizează: "Va fi un atentat URIAŞ în Occident"

Serviciul Federal de Informaţii avertizează că gruparea jihadistă Statul Islamic ar putea comite un "atentat la scară mare" în Occident pentru a forţa coaliţia internaţională să trimită trupe terestre în Siria şi Irak.

BND susţine că Statul Islamic răspândeşte de ceva timp prin propaganda sa prin internet ideea profeţiei despre sfârşitul lumii, în special ideea bătăliei finale între "cei mai puri şi adevăraţi soldaţi" ai SI şi "armata cruciaţilor", scrie Agerpres. 

Începând cu luna septembrie, Statul Islamic îndeamnă în mod activ la atentate împotriva ţărilor care fac parte din coaliţia internaţională împotriva islamiştilor, condusă de Statele Unite ale Americii.

În numărul din octombrie al revistei on-line Dabiq, Germania era menţionată ca ţintă sigură în această privinţă.

Atacuri de genul celor comise recent în Canada nu au avut însă efectul politic scontat de către militanţii islamişti, consideră serviciile de informaţii germane. De aceea, "următorul pas logic" ar putea fi atacuri teroriste de o amploare mai mare în Occident, avertizează BND, în raportul menţionat.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.