Cardurile de sănătate, REFUZATE de preoţi şi măicuţe. Află motivele HALUCINANTE

Publicat in Ştiri Naţionale 28 Octombrie 2014 1160 ori
Google+ WhatsApp
Cardurile de sănătate, REFUZATE de preoţi şi măicuţe. Află motivele HALUCINANTE
Cardurile de sănătate, REFUZATE de preoţi şi măicuţe. Află motivele HALUCINANTE

Cardurile de sanatate sunt "lucruri diavolesti", cuvantul "card" poate fi citit "drac" de la dreapta la stanga, "primirea cardului de sanatate inseamna in primul rand 'inregimentarea electronica' in randurile 'Fiarei' (calculatorul de la Bruxelles care poate tine 'evidenta' locuitorilor intregii lumi)" - acestea sunt cateva dintre argumentele invocate de preoti, calugarite si "simpli crestini" care nu accepta cardul de sanatate.

 

Dupa ce maicutele de la mai multe manastiri din Neamt au returnat cardurile si au trimis o petitie Casei judetene de Asigurari de Sanatate, presedintele institutiei le-a raspuns ca nu vor putea beneficia de servicii medicale gratuite, cu exceptia urgentelor. "Maicutele trebuie sa se conformeze, pentru ca Biserica nu este impotriva cardurilor", a declarat oficialul.

"Preotii afurisesc cardurile de sanatate", scrie Monitorul de Botosani, intr-un articol care cuprinde opiniile mai multor fete bisericesti, la o luna dupa ce autoritatile au inceput distribuirea cardurilor. Sub protectia anonimatului, mai multi preoti au declarat ca "nu vor accepta cardul, pentru ca se opun donarii de organe", relateaza publicatia. "'Cand te-ai nascut, ai venit intreg si se presupune ca tot intreg te duci in pamant', a spus un preot din judet", scrie ziarul, care precizeaza ca unii preoti le spun enoriasilor sa refuze aceste carduri pentru ca ar fi "lucrari diavolesti".  

Pe de alta parte, parintele Partenie Apostoaie de la "Vovidenia" este citat de Monitorul de Botosani cerand amanarea folosirii documentelor. "Trebuie sa fim cumpatati, trebuie sa le judecam foarte bine pe toate cu multa atentie, cu mult discernamant", a afirmat acesta. 

Si maicutele de la o manastire din Neamt refuza cardurile de sanatate, de teama cipurilor. La inceputul saptamanii trecute, Posta Romana a returnat Casei de Asigurari de Sanatate din Neamt 41 de carduri, care fusesera trimise la personalul Manastirii Dobru, din comuna Vanatori-Neamt. 

Maicutele au trimis la Casa judeteana de Asigurari de Sanatate, alaturi de carduri, si o petitie cu urmatorul mesaj: "Refuz includerea persoanei mele intr-un sistem informatic global de supraveghere, introducerea intr-un sistem a datelor privind viata mea privata, identitatea mea. Aceasta contravine convingerilor mele intime si religioase si imi incalca libertatea", scrie Monitorul de Botosani. In cadrul petitiei, personalul monahal al manastirii Dobru a solicitat o forma alternativa la cardul de sanatate pentru a putea beneficia de serviciile medicale si de la 1 ianuarie 2015.

Maicutelor de la Manastirea Dobru li s-au alaturat si maicute si calugari de la schiturile Carbuna si Rachitel. Si acestia au refuzat cardurile aduse de postasi si au sustinut ca forma nearticulata "card" poata fi citita "drac" de la dreapta la stanga si ca acest card de sanatate este unealta diavolului.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.