Cum se va răspândi EBOLA până la sfârşitul lunii. HARTA ţărilor care vor fi afectate

Publicat in Ştiri Internaţionale 16 Octombrie 2014 1215 ori
Google+ WhatsApp
Cum se va răspândi EBOLA până la sfârşitul lunii. HARTA ţărilor care vor fi afectate
Cum se va răspândi EBOLA până la sfârşitul lunii. HARTA ţărilor care vor fi afectate

Cazurile de Ebola descoperite în afara Africii de Vest au sporit îngrijorarea cu privire la răspândirea virusului, maladia devenind o chiestiune de stat în mai multe ţări ale lumii. Chiar Barack Obama a anunţat că organizează la Casa Albă o reuniune de urgenţă privitoare la epidemia de Ebola, în timp ce experţii au întocmit o hartă a posibilei răspândiri, în viitorul apropiat.

 

Cercetătorii de la Laboratory for the Modeling of Biological and Socio-Technical Systems din cadrul Universităţii Northeastern din Boston au calculat rsicul apariţiei unor cazuri de Ebola în mai multe state ale lumii, până la sfârşitul acestei luni.

La realizarea acestor calcule s-a luat în seamă traficul aerian actual, specialiştii adăugând că în cazul în care va fi redus traficul aerian spre şi dinspre zonele deja afectate de epidemie se va întârzia cu doar 2-4 săptămâni răspândirea virusului. Cercetătorii spun totuşi că riscul unei epidemii (mai mult de 10 cazuri) în statele care apar în calculele lor este foarte redus, pentru că măsurile de izolare sunt foarte eficiente.

Calculele cercetătorilor de la Laboratory for the Modeling of Biological and Socio-Technical Systems Acestea se pot vedea în tabelul de mai jos.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.