România se pregăteşte pentru Ebola. Spitalele au luat măsuri speciale

Publicat in Ştiri Naţionale 15 Octombrie 2014 1040 ori
Google+ WhatsApp
România se pregăteşte pentru Ebola. Spitalele au luat măsuri speciale
România se pregăteşte pentru Ebola. Spitalele au luat măsuri speciale

Se fac pregătiri pentru lupta cu Ebola în România! 12 oameni, recent întorşi din Africa, se află sub monitorizarea Direcţiilor de Sănătate Publică. În paralel, se cumpără echipamente, se pregătesc oameni şi se pun la punct proceduri. 

Sunt deja patru decese în Europa. În Bucureşti şi în ţară, spitalele de boli infecţioase şi-au pregătit saloanele pentru carantină şi echipamentele de protecţie.

Ebola este una din cele mai periculoase boli infecţioase. 9 din 10 oameni mor, odată ce au intrat în contact cu virusul.  Spitalul de boli infecţioase din Capitală este pregătit să primească 20 de pacienţi bolnavi de Ebola.

De transportul suspecţilor sau bolnavilor de Ebola se vor ocupa echipajele de la Smurd şi ambulanţă. 6 maşini ale SMURD sunt deja pregătite pentru transporturile speciale, cu echipamente cumpărate din banii de la spitalul Floreasca şi de la Fundaţia pentru Smurd. Guvernul a alocat acum resurse pentru suplimentarea dotărilor. 

Pacienţii vor fi transportaţi de la ambulanţă în spital cu o capsulă închisă ermetic şi ventilată. Odată ce au ajuns în salon, ei sunt izolaţi.

Şi la spitalul Floreasca există o cameră de izolare.

Pericolul apare atunci când se atinge sângele unui bolnav, secreţiile, urina sau saliva.

Surse medicale vorbesc de 12 persoane care s-au întors la noi ţară din Vestul Africii. Direcţiile de Sănătate publică le monitorizează o dată la două zile pentru a vedea dacă au simptomele bolii. Deocamdată, nu există tratament pentru boală.

Organizaţia mondială a sănătăţii a estimat că în următoarele două luni pot apărea 10 mii de cazuri de Ebola pe săptămână.

Sursa: antena3

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.