Aproape jumătate din craniul unui bărbat, refăcut cu ajutorul unei imprimante 3D

Publicat in Ştiri Internaţionale 03 Septembrie 2014 592 ori
Google+ WhatsApp
Aproape jumătate din craniul unui bărbat, refăcut cu ajutorul unei imprimante 3D
Aproape jumătate din craniul unui bărbat, refăcut cu ajutorul unei imprimante 3D

 

Un bărbat din China care şi-a pierdut jumătate din craniu într-un accident pe un şantier a avut parte de o procedură chirurgicală de avangardă, jumătatea de craniu lipsă fiind înlocuită cu o plasă de titan construită cu o imprimantă 3D.

 

 

Bărbatul, cunoscut numai după numele de Hu, a căzut trei etaje, după ce a fost lovit de o stinghie de lemn.

 

Deşi a supravieţuit căderii, Hu, de 46 de ani, a pierdut abilităţile de a vorbi şi de a scrie. De asemenea, acesta are episoade în care vede dublu.

 

În timpul procedurii, chirurgii de la spitalul Xijing au aplicat o plasă de titan realizată cu ajutorul unei imprimante 3D peste partea lipsă a craniului lui Hu.

 

Profesorul Shu Mao Guo, şeful echipei de chirurgi, este un expert de renume mondial în medicina regenerativă şi fabricarea de ţesuturi artificiale, publicând numeroase studii în domeniu.

 

Profesorul crede că creierul lui Hu va începe să se regenereze şi că în timp acesta va recăpăta abilităţile de a vorbi şi a scrie.

 

Hu a rămas în spital pentru a fi monitorizat, urmând ca externarea să fie făcute în câteva zile, în cazul în care starea sa rămâne stabilă.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.