Merkel şi Putin LUCREAZĂ în SECRET la un PLAN pentru Ucraina

Publicat in Ştiri Internaţionale 31 Iulie 2014 730 ori
Google+ WhatsApp
Merkel şi Putin LUCREAZĂ în SECRET la un PLAN pentru Ucraina
Merkel şi Putin LUCREAZĂ în SECRET la un PLAN pentru Ucraina

Germania şi Rusia ar avea în lucru un plan secret de negociere a unei soluţii paşnice pentru a pune capăt tensiunilor internaţionale cu privire la Ucraina, scrie în ediţia sa de joi ziarul The Independent, citat de Agerpres.

 
 

Angela Merkel şi Vladimir Putin ar avea un plan secret care să pună capăt crizei din Ucraina. Acest plan de pace vizează stabilizarea graniţelor Ucrainei şi asigurarea unei creşteri economice puternice a acestei ţări, în dificultate financiară, în special printr-un nou acord energetic privind asigurarea aprovizionării ei cu gaze, conform publicaţiei menţionate.

 

Mai controversat este faptul că dacă planul dnei Merkel ar fi acceptat de ruşi, comunitatea internaţională ar trebui să recunoască independenţa Crimeii şi anexarea ei de către Rusia, un pas pe care unii membrii ai ONU l-ar putea cu greu înghiţi.

 

Surse apropiate acestor negocieri secrete susţin că prima parte a planului de stabilizare prevede ca Rusia să-şi retragă sprijinul financiar şi militar pentru diferitele grupuri separatiste care operează în estul Ucrainei. Parte a unui eventual acord, regiunii i s-ar putea oferi un anumit grad de descentralizare.

 

În acelaşi timp, preşedintele ucrainean ar trebui să fie de acord să nu facă demersuri în vederea aderării ţării sale la NATO, scrie Agerpres.

 

În schimb, preşedintele Putin nu va căuta să blocheze sau să interfereze relaţiile comerciale ale Ucrainei cu Uniunea Europeană în virtutea Acordului de asociere şi de liber schimb semnat în urmă cu câteva săptămâni.

 

Pace din interes pentru livrarea de gaze

 

În conformitate cu acest plan secret, Ucrainei ar putea să-i fie oferit un nou acord pe termen lung cu Gazprom privind aprovizionarea cu gaze şi stabilirea preţurilor la hidrocarburi.

 

În prezent, contractul de furnizare a gazelor între Rusia şi Ucraina nu mai funcţionează. Livrările de gaze naturale în Ucraina sunt la un nivel scăzut şi există riscul ca stocurile de gaze să se epuizeze încă înainte de venirea iernii, ceea ce ar însemna un colaps economic şi social pentru această ţară.

 

Ca parte a acordului, Rusia va compensa Ucraina cu un pachet financiar de un miliard de dolari pentru pierderea chiriei achitată de Moscova pentru flota sa în portul Sevastopol din Crimeea înainte ca peninsula să voteze pentru independenţă în luna martie.

 

Surse apropiate acestor negocieri au declarat în ajun că 'planul propus de Germania rămâne pe masa tratativelor şi alte planuri în discuţie nu există în acest moment'. Discuţiile au stagnat în urma catastrofei aeriene din estul Ucrainei, dar ele s-ar putea relua de îndată ce s-ar da curs anchetei.

 

Un reprezentant al Ministerului de Externe britanic a declarat că nu ştie nimic despre aceste negocieri secrete şi că nici SUA, nici Marea Britanie nu vor recunoaşte Crimeea în componenţa Federaţiei Ruse.
Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.