METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ: Vreme călduroasă în Bucureşti şi pe litoral, cu grad ridicat de UMEZEALĂ

Publicat in Ştiri Naţionale 26 Iulie 2014 2029 ori
Google+ WhatsApp
METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ: Vreme călduroasă în Bucureşti şi pe litoral, cu grad ridicat de UMEZEALĂ
METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ: Vreme călduroasă în Bucureşti şi pe litoral, cu grad ridicat de UMEZEALĂ

Meteorologii avertizează că sâmbătă, în Bucureşti şi în Dobrogea, a fost depăşit pragul critic de disconfort termic, temperatura resimţită ridicându-se la 37-38 de grade Celsius.

 

 

 

Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, a declarat la România TV că vremea este sâmbătă după-amiază deosebit de caldă, iar pragul de umezeală este foarte ridicat în unele zone, depăşind valoarea critică de 80 de unităţi.

 

"În momentul de faţă, vremea călduroasă se resimte din plin în partea de est şi de sud a ţării, în special în zonele de câmpie din zona Oltenia şi Muntenia, dar şi Moldova şi Dobrogea.  Destul de cald este şi în Vest. În extremitatea vestică şi nord-vestică, valorile termice au urcat până la 30 de grade. Gradul de umezeală în aer este mai mare în regiunile extracarpatice, motiv pentru care în zona Dobrogei deja s-a atins gradul critic de 80 al indicelui de confort termic, şi pe zone restrânse a fost depăşit uşor", a declarat Gabriela Băncilă.

 

Meteorologul a precizat că, la umbră, temperaturile ajung în cursul după-amiezii la 30-32 de grade.

 

"La gradul de umezeală din aer, putem vorbi despre valori termice resimţite spre 37-38 grade, este şi cazul Capitalei. În zona litoralului, unde temperaturile sunt undeva la 27 de grade, dat fiind că umezeala este mai ridicată, temperatura resimţită de către cei care se află pe plajă este undeva spre 36-37 de grade", a precizat Gabriela Băncilă.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.