Ţara care vrea să ia o decizie radicală: Interzice produsele MCDONALD'S!

Publicat in Ştiri Internaţionale 25 Iulie 2014 503 ori
Google+ WhatsApp
Ţara care vrea să ia o decizie radicală: Interzice produsele MCDONALD'S!
Ţara care vrea să ia o decizie radicală: Interzice produsele MCDONALD'S!

Agenţia rusă de protecţie a consumatorului (Rospotrebnadzor) a demarat o acţiune la un tribunal din Moscova prin care încearcă să interzică o parte din hamburgerii serviţi de lanţul de restaurante McDonald's, transmite Reuters.

 

 

 

Un purtător de cuvânt al Tribunalului din Tverskoi (Moscova) a confirmat vineri că o divizie regională a Rospotrebnadzor a cerut instituţiei să declare ilegală producţia şi vânzarea unor produse McDonald's din cauza 'parametrilor fizico-chimici neadecvaţi'. Pe lista produselor contestate se regăsesc Royal Cheeseburgers, Filet-o-Fish sandwiches, Chicken Burgers, precum şi mai multe milk shake-uri şi îngheţate, dar nu şi popularul Big Mac burger. Purtătorul de cuvânt a precizat că o audiere preliminară în acest dosar va avea loc în data de 13 august.

 

În reacţie, McDonald's a dat publicităţii un comunicat de presă în care anunţă că nu a fost informat de acest proces. Grupul american subliniază că alimentele sale sunt produse în conformitate cu metodele aprobate de autorităţile ruseşti.

 

 
 

Acţiunea în justiţie vine la trei luni după ce McDonald's a decis să-şi închidă restaurantele sale din Crimeea, după ce anexarea Crimeii de către Rusia a declanşat sancţiuni din partea SUA şi UE.

 

Fondat în 1940, McDonald's este cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume. În prezent, grupul are peste 35.000 de restaurante în 119 de ţări iar anul trecut veniturile sale au depăşit 28 de miliarde de dolari. Reţeaua de restaurante McDonald's din Rusia este compusă din 424 de unităţi iar Rusia este una din primele şapte pieţe pentru McDonald's, exceptând SUA şi Canada.  AGERPRES

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.