Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu este bărbatul care s-a aruncat la metrou acum două zile

Publicat in Ştiri Naţionale 21 Mai 2014 1107 ori
Google+ WhatsApp
Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu este bărbatul care s-a aruncat la metrou acum două zile
Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu este bărbatul care s-a aruncat la metrou acum două zile

Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu este bărbatul care, în urmă cu două zile, s-a aruncat în faţa metroului în Piaţa Universităţii, informează România TV. Avocatul Dumitru George Claudiu, în vârstă de 36 de ani, era martor în dosarul omului de afaceri Dan Adamescu şi al celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi de corupţie.

 

 

 

Cu o zi înainte de percheziţiile efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la locuinţa şi la firmele omului de afaceri Dan Adamescu, în cadrul unei anchete legate de cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti arestaţi pentru corupţie, avocatul lui Adamescu a murit după ce a fost lovit de metrou, în staţia Universitate.

 

Anchetatorii vor analiza imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la metrou şi îi vor audia pe apropiaţii victimei, însă nu exclud varianta sinuciderii.

 

Dumitru George Claudiu, în vârstă de 36 de ani, era un avocat consacrat, specializat în litigii economice. Printre clienţii lui s-a aflat şi milionarul Dan Adamescu, pe care l-a reprezentat în încheierea unei afaceri în valoare de aproape un milion de euro.

 

Avocatul s-a aruncat în faţa metroului fără să lase vreun bilet de adio. Potrivit cancan.ro, avocatul era căsătorit şi avea doi copii.

 

În timpul percheziţiilor, anchetatorii caută documente la domiciliul lui Dan Adamescu, DNA având suspiciuni că acesta ar fi oferit mită judecătorilor pentru a scăpa societatea Astra Asigurări de un proces de insolvenţă, potrivit unor surse Agerpres.

 

Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzaţi de procurorii DNA că au primit mită de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă formulată de DNA pentru Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, însă decizia nu este definitivă iar cei patru judecători au făcut contestaţie.

 

Potrivit DNA, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.