MAE: Amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, o declarație foarte gravă

Publicat in Ştiri Naţionale 10 Mai 2014 819 ori
Google+ WhatsApp
MAE: Amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, o declarație foarte gravă
MAE: Amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, o declarație foarte gravă

 

Ministerul Afacerilor Externe califică drept o "declarație foarte gravă" amenințarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu folosirea unui bombardier strategic rus, în condițiile în care România și-ar fi închis spațiul aerian pentru avionul său.

 

 

 

 

"Ministerul Afacerilor Externe apreciază că amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declarație foarte gravă, în actualul context regional, în care Federația Rusă a încălcat suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, iar forțe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin", precizează Biroul de presă al MAE, într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

 

În acest context, MAE solicită autorităților de la Moscova, ministerului rus de externe, să precizeze public dacă afirmațiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezintă poziția oficială a guvernului Federației Ruse față de România ca stat membru UE și NATO.

 

În același timp, MAE reamintește că România a susținut, susține fără echivoc și respectă întru totul regimul de sancțiuni instituit de Uniunea Europeană în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

 

Potrivit articolului 1(1) din Decizia 2014/ 145/ PESC privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea 'Statele membre iau măsurile necesare pentru a împiedica intrarea pe teritoriul lor sau tranzitarea acestuia de către persoanele fizice responsabile pentru acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și de către persoanele fizice asociate acestora, astfel cum figurează în anexă' (s. n), anexa conținând lista persoanelor sancționate.

 

Vice-premierul guvernului Federației Ruse Dmitri Rogozin se regăsește în anexa conținând lista persoanelor sancționate.

 

"La solicitarea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160", a scris, pe contul său de Twitter în limba engleză, Dmitri Rogozin, care se află de vineri într-o vizită în Transnistria, necoordonată cu autoritățile Republicii Moldova.

 

"Voi zbura, în pofida interdicției", a mai scris vicepremierul rus, într-o postare ulterioară.

 

 El a mai precizat că sâmbătă dimineață s-a întâlnit cu conducerea forțelor rusești din Transnistria.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.