Metrorex a cumparat metrouri prea late. Statiile vor trebui modificate

Publicat in Ştiri Naţionale 30 Aprilie 2014 1559 ori
Google+ WhatsApp
Metrorex a cumparat metrouri prea late. Statiile vor trebui modificate
Metrorex a cumparat metrouri prea late. Statiile vor trebui modificate

Sindicalistii de la metrou spun ca Metrorex a platit circa 98 milioane euro pe trenuri prea late, ce impun modificari in 14 statii de pe Magistrala 2.

 

 

Liderul Uniuni Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca platformele noilor trenuri cumparate de Metrorex sunt mai late decat ar trebui, in prezent fiind mai multe zone de pe magistrala 2 in care se lucreaza la peroane, scrie Mediafax.

 

Radoi a precizat ca pentru utilizarea noilor trenuri trebuie "sa se taie din peroane", astfel incat, pe langa cele 98 de milioane de euro platite pentru achizitionare, vor mai fi costuri suplimentare, care vor trebui platite tot de Metrorex, adica din banii cetatenilor.

 

"Nu stiu suma, dar de suportat, o suporta Metroul. Noile trenuri ar fi trebuit sa fie in circulatie din aprilie. Nu stim cat dureaza modificarile, pentru ca sunt necesare in toate statiile de pe magistrala 2", a spus liderul sindical.

 

Metrorex a precizat, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, ca societatea a incheiat, in 2011, un contract de achizitie a 16 trenuri noi de metrou cu firma CAF din Spania, atribuirea contractului realizandu-se in urma unei licitatii publice internationale la care a participat si Bombardier Transportation din Suedia.

 

"Pretul oferit de firma CAF a fost de 97,012 milioane iar pretul oferit de firma Bombardier Transportation a fost de 117,595 milioane euro. Pe toata perioada de derulare a contractului de achizitie (intocmire documentatie pentru organizarea procedurii de achizitie, a specificatiei tehnice, analiza si evaluarea ofertelor tehnice si financiare, avizarea documentatiilor tehnice de proiectarea a noului tren, analiza rezultatelor testelor statice, de tip si de serie) SC Metrorex SA a fost asistata in calitate de consultant de catre asocirea Systra SA - Franta si Metroul SA -Romania", precizeaza compania

 

Trenurile de metrou realizate de firma CAF au inceput sa soseasca la Bucuresti in decembrie 2013, in prezent fiind receptionate preliminar sase dintre acestea, aflate in diverse stadii de testare dinamica de tip/serie pe reteaua de metrou.

 

Tot firma CAF a asamblat, la Atelierele Grivita din Bucuresti, alte patru trenuri, care sunt in diferite stadii de testare statica.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.