Radu Mazăre, REŢINUT pentru 24 de ore. Primarul Constanţei este acuzat că a luat MITĂ 175.000 euro

Publicat in Ştiri Naţionale 09 Aprilie 2014 1303 ori
Google+ WhatsApp
Radu Mazăre, REŢINUT pentru 24 de ore. Primarul Constanţei este acuzat că a luat MITĂ 175.000 euro
Radu Mazăre, REŢINUT pentru 24 de ore. Primarul Constanţei este acuzat că a luat MITĂ 175.000 euro

Radu Mazăre a fost reţinut. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Constanţei, Radu Mazăre, sub acuzaţia de luare de mită, şi a lui Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de dare de mită, se arată într-un comunicat al DNA.

 
 
 

Radu Mazăre a fost reţinut pentru 24 de ore. Din ordonanțele de reținere, întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora "la începutul anului 2011, Radu Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanţa, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate in Campusul Social “HENRI COANDA”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Mun. Constanţa, iar pe fondul demarării acestui proiect, Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată".

 

"În cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

 


Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicții cunoscute pentru condițiile restrictive privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

 


În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu (ex. inițierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham)", se arată în comunicatul DNA.

 

Potrivit procurorilor, unul dintre cele mai importante demersuri efectuate de Radu Mazăre în favoarea firmei respective, au fost cele, prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern Avraham, a fost aprobată creșterea valorii contractului de achiziție cu suma de 3.722.910 lei fără TVA – circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a consiliului local, inițiată de primarul Mazăre Radu Ștefan.

 

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a fost adus cu mandat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. Radu Mazăre a fost ridicat de mascaţi dintr-un resturant, după ce casa lui şi primăria Constanţa au fost percheziţionate. Mazăre a declarat, la sosirea la DNA, că nu îi e frică de închisoare şi că această acţiune a DNA face parte din "sârba procurorilor".

 

"Nu mi-e frică de puşcărie, mi-e frică de Dumnezeu", a precizat Radu Mazăre la intrare la DNA.

 

Locatarii cartierului Henri Coandă din Constanţa au ieşit în stradă marţi seara pentru a-şi arăta susţinerea faţă de primarul Radu Mazăre, ridicat de mascaţi dintr-un restaurant din Capitală şi dus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie.  Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.