Porcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț ar putea ajunge un kilogram, de sărbători

Publicat in Ştiri Naţionale 25 Octombrie 2022 1093 ori
Google+ WhatsApp
Porcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț ar putea ajunge un kilogram, de sărbători
Porcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț ar putea ajunge un kilogram, de sărbători

Românii vor plăti cel mai scump coş de cumpărături pentru sărbători. De la lactate şi până la ulei, producătorii anunţă scumpiri pentru fiecare în parte.

Prețul unui produs apreciat de mulți români, din care se pregătesc zeci de preparate de Crăciun, s-ar putea dubla. Este vorba despre carnea de porc, pentru care românii vor trebui să plătească și 60 lei/kg.

Prețul unui kilogram de carne de porc va ajunge la 60 lei
Scumpirile au loc în contextul actualelor majorări de prețuri la energie, dar și la produsele agricole. De asemenea, producția internă de carne de porc este în scădere, una din cauze fiind pesta porcină africană care decimează șeptelul de animale.

Crescătorii de porci și producătorii de carne și preparate atrag atenția că prețurile vor exploda în următoarea perioadă. Aceștia estimează că se va ajunge ca acestea să se dubleze în perioada Crăciunului. Iar carnea de porc este alimentul care nu lipsește de pe masa nici unui român, de regulă, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Conform estimărilor producătorilor și comercianților de carne, dacă în aceste zile plătim 30 de lei pentru un kilogram de mușchi de porc, în preajma sărbătorilor, peste doar două luni, prețurile se vor dubla, ajungând până la 60 de lei pe kilogram.

„Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul a 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus. Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet", atrag atenția fermierii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.