Cu cât vor creşte salariile românilor, în urma directivei europene privind majorarea lefurilor

Publicat in Ştiri Naţionale 02 Octombrie 2022 780 ori
Google+ WhatsApp
Cu cât vor creşte salariile românilor, în urma directivei europene privind majorarea lefurilor
Cu cât vor creşte salariile românilor, în urma directivei europene privind majorarea lefurilor

Veste bună pentru români. Salariile ar urma să crească, în directivei europene privind majorarea lefurilor. Salariul minim european ar putea fi, aşadar, salvare pentru românii sufocaţi de facturile la energia electrică.

Este vorba despre cel puţin 500 de lei în plus care ar veni în fiecare lună, după aplicarea directivei.

Vestea proastă: măsura s-ar putea aplica în 2 ani
Chiar dacă stalele membre au doi ani la dispoziţie să aplice noua formulă pentru salarizare, sunt tot mai multe voci care spun că ar trebui ca procedurile să fie urgentate.

"Salariul minim statuează un principiu destul de clar: dacă munceşti, ar trebui să ai suficienţi bani ca să ai un trai decent. Prin urmare, salariul minim european e acel salariu care să-ţi ajungă să nu mori de foame. Deci trecem de la o decizie arbitrară, în care politicienii spun că mai dau 100 de lei, la un sistem automat.

În România, avem aproape 2 milioane de oameni care trăiesc din salariul minim şi abia îşi duc viaţa de la o lună la alta. E important să ştie că dacă va exista inflaţie, deci va fi afectată puterea de cumpărare, datorită directivei europene, salariul minim va creşte cu rata inflaţiei.

Iar dacă va exista creştere economică, de asemenea, salariul minim va creşte", a declarat Dragoş Pîslaru, negociatorul din partea Parlamentului European pe directiva privind salariul minim.

Au votul final
„Avem votul final pe directiva privind salariul minim european.

Am lucrat mult la asta, dar acum avem votul final şi apoi spunem că trebuie să fie clar că fiecare angajat din Europa trebuie să-şi poată plăti facturile, să aibă mâncare pe masă şi să-şi trimită copiii la şcoală, pentru că odată cu creşterea preţului la chirii şi energie, alimente, foarte mulţi oameni îşi fac griji dacă vor putea să plătească facturile la finalul lunii.

Deci avem votul final, dar sper ca statele membre ale UE să implementeze cât mai repede această directivă, pentru că oamenii din Europa chiar au nevoie de susţinere. Ar trebui să fie toate adaptate la inflaţie", a spus europarlamentarul Agnes Jongerius la Antena 3.

Salariul mediu brut în România este de 6.443 de lei, în timp ce salariul minim brut este 2.550 de lei. Aşadar, prin directiva europeană, salariul minim brut în România ar ajunge la 3.200 de lei brut, deci puţin peste 2.000 de lei net.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.