15.000 de Euro celor care cumpără sau renovează o locuință în Sardinia/ Există și o condiție

Publicat in Ştiri Internaţionale 04 August 2022 Actualizat: 04 August 2022 478 ori
Google+ WhatsApp
15.000 de Euro celor care cumpără sau renovează o locuință în Sardinia/ Există și o condiție
15.000 de Euro celor care cumpără sau renovează o locuință în Sardinia/ Există și o condiție

Administrația Sardiniei a alocat un buget de 45 de milioane de euro pentru a ajuta familiile la achiziționarea sau renovarea primei locuințe. Condiția este ca achiziția să se facă într-o localitate cu mai puțin de 3.000 de locuitori.

Grantul face parte dintr-un nou plan strategic de inversare a trendului de depopulare a zonelor rurale și de stimulare a activității economice.

Ajutorul din partea guvernului pentru achiziționarea proprietății vine ca un grant nerambursabil către gospodărie și poate ajunge până la 15.000 de euro. Cu toate acestea, nu poate acoperi mai mult de 50% din valoarea casei sau a costurilor renovării și nu poate depăși suma declarată.

Persoanele care își au deja reședința inițială într-un alt oraș mic de pe insulă nu pot aplica pentru grant.

Președintele Sardiniei, Christian Solinas, a explicat că măsura a fost adoptată cu scopul de a face insula un loc mai bun de locuit și pentru a oferi noi oportunități cetățenilor.

„Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să (dezvolte) structura economică a celor mai fragile teritorii", a spus acesta.

El speră ca prin aceste granturi, tot mai mulți tineri să decidă să-și întemeieze familii aici, Pe lângă această inițiativă regională, există și alte proiecte dedicate reabilitării locuințelor abandonate.

Printre acestea se numără și proiectul de case la 1 euro, care a prins rădăcini și în Sardinia. Printre municipalitățile insulare implicate sunt Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai și Bonnanaro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.