Locul din ţară ideal pentru zilele caniculare. Apa sărată face minuni pentru organism

Publicat in Ştiri Naţionale 22 Iunie 2022 798 ori
Google+ WhatsApp
Locul din ţară ideal pentru zilele caniculare. Apa sărată face minuni pentru organism
Locul din ţară ideal pentru zilele caniculare. Apa sărată face minuni pentru organism

S-a dat startul la distracţie în staţiunea de la Ideciu de Jos, judeţul Mureş. În aceste zile caniculare, ştrandul cu apă sărată devine arhiplin mai ales că tinerii şi copiii sunt în vacanţă.

 

În timp ce ei profită de o bălăceală pe cinste, adulţii se relaxează prin terapia cu nămol. Multi tineri aleg să meargă să se racoreasca in aceste zile calduroase la ștrandul cu apă sărată de la Ideciu de Jos. Mai ales acum când toate s-au scumpit, iar o vacanţă la mare ar fi mult prea scumpă pentru multi tineri, aceştia aleg să se relaxeze mai aproape de casă.

Ştrandul are patru bazine cu apă sărată. Statiunea functioneaza inca din anul 1920. Administrația locală a demarat un proiect în 2015 prin care s-a reabilitat ștrandul. Printre indicațiile terapeutice ale apei de aici se numara afectiuni ale sistemului nervos, ale aparatului respirator, în domeniul ginecologiei, dar şi al reumatismului. Cei care vor să stea la soare au la dispoziţie o mică plajă de nisip cu 150 de șezlonguri. Iar preţul de închiriere variază între 10 şi 15 lei.

"Ştrandul funcţionează de peste 100 de ani şi bazinele au fost în diferite zone, pentru că izvoarele sunt în mai multe locaţii, în apropierea ştrandului actual. Am creat o mică mare aici, în incinta ştrandulului. Am fost foarte primitori. Anii trecuţi am avut şi peste 2.000 de oameni", a spus Lucian Feier Lăurean, primarul comunei Ideciu de Jos, în exclusivitate pentru Antena 3. Printre indicațiile terapeutice ale apei de aici se numără afecţiuni ale sistemului nervos, ale aparatului respirator, în domeniul ginecologiei, dar şi al reumatismului.
Localitatea Ideciu de jos se află la 40 de km de Târgu Mureș, la o altitudine de 550 m în zona superioară a râului Mureș între munții Gurghiu și râul Mureș dispunând de un aer de gen micro clima. Compoziția apei este de clorură de sodiu calcium magnesium fluor iod brom sulf și fier. Ștrandul este deschis zilnic între orele 8:30 și 21:00.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.