780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în 27 de ţări non-endemice

Publicat in Ştiri Internaţionale 06 Iunie 2022 475 ori
Google+ WhatsApp
780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în 27 de ţări non-endemice
780 de cazuri de variola maimuţei confirmate în 27 de ţări non-endemice

Riscul sanitar la nivel mondial în legătură cu această boală este „moderat", a informat OMS. Numărul de cazuri de variola maimuţei ar putea să fie mai mare ca urmare a informaţiilor epidemiologice limitate.

Conform Agerpres, ţările non-endemice în care au fost semnalate cele mai multe cazuri sunt Marea Britanie (207), Spania (156), Portugalia (138), Canada (58) şi Germania (57).
„Deşi riscul actual pentru sănătatea umană şi pentru publicul larg rămâne scăzut, riscul pentru sănătatea publică ar putea să crească, dacă acest virus exploatează oportunitatea de a se stabili în ţări non-endemice în calitate de agent patogen uman bine răspândit. OMS evaluează riscul la nivel mondial ca fiind moderat, ţinând cont că este pentru prima dată când cazuri numeroase şi focare de cazuri de variola maimuţei sunt raportate simultan în ţări non-endemice şi endemice", se arată într-un raport al OMS.

Niciun deces nu a fost semnalat în ţările non-endemice. În schimb, în ţările endemice din Africa au fost raportate 66 de decese în primele cinci luni ale acestui an: Camerun, Republica Centrafricană, Congo-Brazzaville, Republica Democrată Congo, Liberia, Nigeria, Sierra Leone.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.