„Ne vom aminti de toți”/„Măcelarul Ceceniei”, amenințări la adresa României!

Publicat in Ştiri Internaţionale 30 Mai 2022 770 ori
Google+ WhatsApp
„Ne vom aminti de toți”/„Măcelarul Ceceniei”, amenințări la adresa României!
„Ne vom aminti de toți”/„Măcelarul Ceceniei”, amenințări la adresa României!

General-colonelul Vladimir Șamanov, poreclit „măcelarul Ceceniei" chiar de către alți generali ai Rusiei, afirmă că România va încerca să exercite influență în Ucraina după înfrângerea sa de către forțele armate ale Moscovei.

Întrebat în cadrul unui amplu interviu acordat televiziunii rusești RBC dacă poporul și armata rusă sunt două entități indivizibile, Șamanov răspunde că Rusia „a fost construită prin extinderi teritoriale":

„În afara granițelor țării noastre, indiferent de naționalitate, acea persoană este un rus. Bărbatul rus colectiv trebuie să fie pregătit să își apere patria mamă, mereu. Au fost multe războaie. Acest conglomerat de etnii și multe alte exemple de calități umane au format fundația armatelor ruse".

O anchetă publicată la sfârșitul lunii aprilie de jurnaliștii ruși de la Mediazona, un site de investigații independent ce funcționează în afara Rusiei, arăta că cei mai mulți soldați care și-au pierdut viața în Ucraina au provenit din cele mai sărace regiuni ale Rusiei, precum Daghestanul și Bureatia, o republică din sudul Siberiei aflată la est de lacul Baikal.

„Măcelarul Ceceniei" spune că armata rusă este invidia întregii lumi
Șamanov susține că „există studii privind capabilitățile militare [ale forțelor armate ruse] care sunt actualizate o dată la cinci ani. Ne distingem față de alte națiuni, depășindu-i pe toți. Superioritatea noastră este recunoscută la nivel mondial".

Generalul spune apoi că, pentru a crea „condiții normale" în Ucraina este nevoie de 20-40 de ani și schimbarea „uneia sau a două generații". „Nu va fi ușor să eradicăm pe deplin această boală", mai susține acesta cu referire la așa-zisa „denazificare" a Ucrainei, unul dintre obiectivele războiului, potrivit președintelui Vladimir Putin și a propagandei Kremlinului.

Șamanov spune că Ucraina „trebuie să fie sub controlul nostru" pentru a îndeplini aceste obiective și că „nu trebuie să ne amăgim" vizavi de acest lucru. El afirmă că rușii au greșit să creadă că vor fi primiți cu flori în Ucraina și că aceasta a fost „una dintre principalele greșeli" ale planificării „operațiunii militare speciale".

El insistă că „am depășit această componentă dar încă mai trebuie făcute multe". Întrebat de prezentatoare ce se va întâmpla cu Ucraina după înfrângerea acesteia, el afirmă că „această problema este foarte dificil de prezis".

Vladimir Șamanov susține că România va încerca să exercite influență în Ucraina
„Nu cunoaștem starea mentală viitoare a populației sau relațiile viitoare cu țările învecinate care cu siguranță vor încerca să exercite influență. În primul rând mă refer la Polonia, țările baltice într-oanumită măsură, România într-o măsură, afirmă generalul Vladimir Șamanov..

Ne așteaptă o perioadă îndelungată când vom fi singurii prezenți [în Ucraina] fiindcă trebuie să demilitarizăm complet Ucraina și aceasta nu este o treabă simplă", mai spune el.

„În al doilea rând, este vorba despre o denazificare care va avea loc simultan cu formarea guvernului [ucrainean] care nu a fost pătat de acești neonaziști. Acest lucru va fi greu de îndeplinit", adaugă el.

Generalul susține că reconstruirea Ucrainei ar fi prea costisitoare pentru Rusia
La întrebarea privind eventuala anexare a Ucrainei, el o întreabă înapoi pe prezentatoare dacă „sincer, avem nevoie de ea?". „Dacă aceste două obiective [ale denazificării și demilitarizării] nu sunt îndeplinite simultan, atunci nu avem nevoie de ea fiindcă avem Republica Populară Donețk, Republica Populară Luhansk și Crimeea", susține acesta.

Șamanov spune că „naziștii" din Ucraina distrug infrastructura țării și căMoscova va fi nevoită să „toarne" o grămadă de bani în Ucraina pentru reconstruirea sa în eventualitatea unei anexări.

„Când războiul se încheie, Ucraina nu va mai rămâne cu nimic", insistă el.

Cu toate acestea, el admite acordarea de asistență pentru reconstruirea unor orașe precum Mariupolul, părând a da de înțeles că Moscova va finanța acest lucru prin confiscarea averilor politicienilor și comandanților militari de la Kiev, dar și a miliardarilor ucraineni.

Fostul comandant spune că liderii ucraineni vor fi trași la răspundere
Șamanov îi numește pe Oleksandr Turchinov, un politician ucrainean care a ocupat mai multe funcții înalte în stat, fiind inclusiv premier și președinte interimar, și pe Dmitro Yaroș, comandantul principal al Forțelor de Apărare Teritorială, „bastarzi" și „gunoaie".

„Ne vom aminti de toți", amenință generalul rus, adăugând că „toți vor fi trași la răspundere", după cum a anunțat președintele Vladimir Putin.

Șamanov vorbește apoi despre „componentele preliminare" ale unui tribunal internațional alături de China și țările ce alcătuiesc BRICS pentru a-i judeca pe militarii și politicienii ucraineni. El spune că un proces asemănător celor de la Nürnberg va avea loc „100%".

O astfel de idee a fost vehiculată și de un diplomat rus încă din primele zile ale invaziei, fiind apoi preluată de propaganda Kremlinului pentru a justifica „denazificarea" Ucrainei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.