GOOD JOB! Rubla și dolarul au câștigat războiul din Ucraina!

Publicat in Ştiri Internaţionale 19 Mai 2022 427 ori
Google+ WhatsApp
GOOD JOB! Rubla și dolarul au câștigat războiul din Ucraina!
GOOD JOB! Rubla și dolarul au câștigat războiul din Ucraina!

Iminenta înghețare a ostilităților nu poate fi redată mai bine decât în imaginile în care separatiștii ruși din Donbas supraveghează grijulii evacuarea fanaticilor neo-naziști din Batalionul Azov. Semn că, gata, zarurile noii resetări mondiale au fost deja aruncate. Singura miză cu adevărat importantă a războiului din Ucraina rămânând de acum înainte doar cea financiară!

Cu toate că și aici lucrurile s-au simplificat în cea mai mare măsură. Deja fiind clar cine va câștiga și cine va pierde din invadarea Ucrainei și rezistența nebună de acolo. Singura incertitudine fiind, culmea, doar cea cu privire la viitorul Ucrainei. Fiind încă greu de pronosticat cine va mai sparge "pușculițele bugetare" și după ce propaganda deja isterică cu "Slavă Ucrainei" se va opri la fel de brusc cum a și început... Și mai ales după ce noului "star mondial" Volodimir Zelenski i se va atribui un alt rol, la nivel global, după cel jucat cu atâta măiestrie în ultimele luni. Pentru că este de așteptat ca, din nou, tot doar "anchilozata" Uniune Europeană să plătească și procesul "internațional" de reconstrucție a Ucrainei. Unul cotat deja de Kiev la peste 250 de miliarde de euro! Asta în timp ce adevărații băieți deștepți din jurul Administrației Biden și oligarhii acoperiți ai Regimului Putin deja au pus șampania la rece.

Sechestrul "flexat" mediatic asupra câtorva sute de milioane fiind o pierdere mai mult decât suportabilă față de "potul cel mare" care urmează a fi "umflat" mult mai curând decât se așteaptă naivii conducători ai Uniunii Europene. Mai ales că, dintre toți liderii occidentali, doar conectatul la "marea finanță mondială" Macron a "mirosit" că nu are rost să se ridice de la masa negocierilor tocmai acum, când se apropie împărțirea "cașcavalului"...

Un puzzle din doar două piese...
Normal că la un conflict armat de asemenea proporții și deja prezentat de toate marile agenții de presă și Cancelarii ale lumii libere drept "prologul" celui de al treilea război mondial, jocurile operative subterane ar trebuie să fie unele de proporții biblice. Numai că, în realitate, paradigma financiară a războiului din Ucraina este una atât de simplă, încât ar putea fi predată nu doar în primul an de ASE, ci chiar de orice buticar. Pentru că tot acest "puzzle" este format din doar două piese... În cazul nostru, două știri de presă... Unele care însă niciodată nu vor fi puse "laolaltă"... Pentru că atunci "riscurile" de a pricepe și opinia publică încă pe deplin captivă propagandei operative ar crește considerabil.

Deci, două știri financiare, din aceeași zi, dar pe care niciun politician, analist sau om de stat nu îndrăznește să le interpreteze împreună. Pentru a trage una și acceași concluzie a războiului din Ucraina: Statele Unite ale Americii câștigă! Federația Rusă câștigă! Uniunea Europeană pierde!

" Rubla rusească s-a apropiat de cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani față de euro. Moneda rusească este cea mai performantă monedă din lume în acest an. Rubla rusească a trecut de 64 de unități pentru un dolar, atingând temporar 62,71 unități pentru un dolar, în timp ce s-a apropiat de cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani față de e Moneda rusească este cea mai performantă monedă din lume până acum în acest an. Situația de pe piața valutară internă este aceeași de câteva săptămâni, dar rubla continuă să se întărească pe măsură ce oferta de valută depășește cererea. Ultimele date ale Băncii Centrale de la Moscova au arătat că excedentul de cont curent al Federației Ruse s-a triplat din ianuarie până în aprilie, până la 95,8 miliarde de dolari, stimulat de veniturile mai mari din exporturi și de o scădere a importurilor. Pe 16 mai, rubla era cu 1,5% mai puternică față de dolar, de 63,59 unități pentru un dolar, aproape de cel mai ridicat nivel de la începutul lunii februarie 2020, de 62,6250. Față de euro, rubla a crescut cu până la 1,6%, până la 66,05 unități pentru un euro, rămânând la cel mai ridicat nivel din iunie 2017 până astăzi" au transmis pe 16 iunie cele mai mari agenții occidentale de presă. Aceleași care au transmis și următoarea analiză financiară, dar separat...
"Euro poate ajunge la paritate cu dolarul american, pentru prima dată în ultimii 20 de ani".
"Gata, și-au luat Europa înapoi" !
Astfel titram "lovitura" din 27 martie. Atunci când dezvăluiam că invadarea Ucrainei a venit tocmai "la țanc", cel puțin pentru americani. Într-un moment în care nici măcar la Washington nimeni nu mai promova gazul lichefiat american în Europa. Iată însă că, în doar două luni de război intens mediatizat, situația s-a schimbat deja radical. Liderii Uniunii Europene semnând, cu ochii închiși, cumpărarea "în grup", de către toate statele membre, a gazului lichefiat american. Capitularea economică necondiționată făcând ca "prețul corect" să fie stabilit de – abia ulterior, prin anexe suplimentare la contractele oricum secretizate. Ursula von der Leyen recunoscând public că " am semnat acordul cu SUA pentru a furniza Uniunii Europene cel puțin 15 miliarde de metri cubi de gaze naturale lichefiate în acest an, și cel puțin 50 de miliarde de metri cubi anual până în 2030. O afacere extrem de profitabilă însă și pentru... Federația Rusă!

De la Moscova fiind imediat făcut anunțul că rușii au deja cumpărător pentru gazele naturale astfel disponizibilizate de către Bruxelles. Managerul general al colosului GAZPROM, Alexei Miller dezvăluind, după întâlnirea avută cu viceprim- ministrul Mongoliei, Sainbuyan Amarsaikhan, că a fost semnat un acord pentru realizarea lucrărilor de proiectare și construcție a unei noi conducte de gaze naturale spre China. Astfel că gazele rusești care nu vor mai fi conectate într-o Uniune Europeană care urmează să fie branșată la SUA vor lua calea Chinei, prin viitorul gazoduct "Soiuz Vostok"...

SUA deja facturează!
Iar pentru a închide circuitul financiar al "Marii Afaceri" care se dovedește a fi pentru unii războiul din Ucraina, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen a forțat deja mâna Uniunii Europene. Chiar înaintea întâlnirii din Germania a miniștrilor de Finanțe din statele membre ale Grupului G7, Janet Yellen având grijă să declare public că "americanii cer contribuții financiare serioase din partea Uniunii Europene". Insistând că "va fi o sumă semnificativă", cea pe care Uniunea Europeană va trebui să o achite. Atenție! Nu pentru reconstrucția Ucrainei! Ci momentan doar pentru " a permite funcționarea statului ucrainean"! Plus că secretarul Trezoreriei SUA a avertizat încă o dată Uniunea Europeană că trebuie să oprească "de îndată" toate importurile de petrol din Federația Rusă! Cu costuri care deja sperie pe mulți dintre liderii statelor membre ale Uniunii Europene. Mai ales că aceștia știu bine – dar în afară de premierul ungar, tac! – că după ce vor trebui să cumpere gaze mai scumpe de la americani și vor achita "contribuția pentru funcționarea statului român", vor fi "jecmănite" din nou. Un prim "efort financiar" pentru reconstrucția Ucrainei fiind deja aproximat la nu mai puțin de 250 miliarde de euro! Bani care vor trebui plătiți de toate statele membre ale Uniunii Europene! Cele care, în același timp, vor trebui să își mărească bugetele și pentru achiziția accelerată de noi și tot mai costisitoare echipamente militare de la contractorii Pentagonului american.

Așa că războiul din Ucraina pur și simplu ne va ieși pe nas! Financiar vorbind. Pentru că, în timp ce rubla și dolarul sunt mai puternice decât oricând, euro deja o ia la vale... Și este doar începutul...

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.