Febră hemoragică Crimeea-Congo, cu rată de mortalitate de până la 40%, raportată de medici în Irak: Cel puțin 55 de cazuri au fost confirmate

Publicat in Ştiri Internaţionale 10 Mai 2022 1064 ori
Google+ WhatsApp
Febră hemoragică Crimeea-Congo, cu rată de mortalitate de până la 40%, raportată de medici în Irak: Cel puțin 55 de cazuri au fost confirmate
Febră hemoragică Crimeea-Congo, cu rată de mortalitate de până la 40%, raportată de medici în Irak: Cel puțin 55 de cazuri au fost confirmate

Cel puţin 12 persoane au murit în acest an în Irak din cauza febrei Crimeea-Congo, potrivit unui nou raport publicat marţi de autorităţi, care încearcă să limiteze răspândirea acestei boli virale transmise de animale, informează AFP.

"Nu am ajuns la stadiul de epidemie, dar contaminările sunt mai mari decât anul precedent", a declarat Badr, marţi, pentru AFP.

Transmiterea acestei febre hemoragice la om se produce "fie prin muşcături de căpuşe, fie prin contact cu sângele sau ţesuturile animalelor infectate, în timpul sau imediat după sacrificare", conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Virusul provoacă moartea în 10% până la 40% din cazuri.

"Numărul total al cazurilor de febră hemoragică este de 55, inclusiv 12 decese", a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Seif al-Badr.

Aproximativ 29 de cazuri, inclusiv 6 decese, au fost înregistrate în Dhi Qar, o provincie săracă şi rurală din sudul ţării, unde sunt crescute vite, oi, capre şi bivoli, animale care sunt potenţiale gazde intermediare ale febrei hemoragice Crimeea-Congo (FHCC). Într-un bilanţ anterior, anunţat vineri seara, au fost raportate 40 de cazuri la nivel naţional, inclusiv opt decese.

"Procedurile adoptate de diferitele autorităţi competente nu sunt aplicate, în special în ceea ce priveşte sacrificarea", a recunoscut el.

Autorităţile vizează abatoarele care nu respectă protocoalele de igienă. Mai multe provincii au interzis orice intrare şi ieşire a vitelor din regiune şi au lansat campanii de dezinfecţie în rândul bovinelor.

În ultimele zile, regiunile ţării au anunţat pe rând apariţia câte unui prim caz la nivel local - luni, la Najaf (centru) şi anterior în Ninive (nord) sau Kirkuk, la nord de capitală.

Potrivit Ministerului irakian al Sănătăţii, persoanele cele mai afectate de febră hemoragică sunt crescători de vite şi lucrători din abatoare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.