Cale ferată din România, unică în întreaga lume. Locul în care trebuie neapărat să mergi

Publicat in Ştiri Naţionale 27 Aprilie 2022 5270 ori
Google+ WhatsApp
Cale ferată din România, unică în întreaga lume. Locul în care trebuie neapărat să mergi
Cale ferată din România, unică în întreaga lume. Locul în care trebuie neapărat să mergi

O cale ferată de pe teritoriul nostru este recunoscută ca fiind unică în întreaga lume! Iată de ce este atât de „lăudată”, dar și unde te poți bucura de cea mai spectaculoasă călătorie cu trenul. Dacă până acum nu erai prea atras de ce poți vedea în țara noastră, iată că există și peisaje pe care probabil că nici nu ți le-ai imaginat.

România este una dintre cele mai frumoase țări datorită peisajelor și atracțiilor turistice. O cale fereată este recunoscută de toată lumea drept unică în lume. Unde se află locul pe care trebuie neapărat să-l vizitezi.Calea ferată unică în lume a fost inaugurată pe teritoriul țării noastre pe data de 15 decembrie, în anul 1863. Aceasta se întinde pe 14 tunele și 10 viaducte. De asemenea, ea este la o diferență de nivel de 338 de metri și se măsoară pe o lungime de 33,4 kilometri.

Aceasta se recunoscută ca fiind prima cale ferată de munte de pe teritoriul țării noastre. Ea este cunoscută drept spectaculoasă, iar o astfel de călătorie le oferă oamenilor peisaje unice și de neuitat.

Locul în care trebuie neapărat să mergi
Calea ferată începe de la Otrăvița, la o altitudine de 218 metri, până la 558, la Ania. Datorită curbelor de 113 metri și a pantelor de 20 la mie, această construcție este de-a dreptul spectaculoasă.

Unii români pleacă să viziteze alte țări și să se bucure de atracțiile din străinătate. Cu toate astea, România are peisaje și atracții care sunt unice în întreaga lume. Această cale ferată trebuie vizitată neapărat de toată lumea, mai ales dacă vrei să te bucuri de o călătorie cu trenul diferită.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.