Top 5 cele mai plictisitoare și cele mai interesante joburi din lume

Publicat in Ştiri Naţionale 23 Martie 2022 236 ori
Google+ WhatsApp
Top 5 cele mai plictisitoare și cele mai interesante joburi din lume
Top 5 cele mai plictisitoare și cele mai interesante joburi din lume

Oamenii de știință au creat un top bazat pe un studiu, din care a reieșit care sunt cele mai plictisitoare joburi din lume. Joburile din domeniul financiar pot fi adesea profitabile, dar unele dintre ele pot părea plictisitoare pentru tine și pentru oamenii din jurul tău, potrivit unui nou studiu citat de CNBC.

 

Cercetătorii de la Universitatea Essex din Colchester, Anglia, au întrebat peste 500 de oameni din cinci studii diferite despre carierele și hobby-urile pe care le considerau cele mai „plictisitoare” și ce caracteristici asociau cu oamenii care lucrează în acele domenii.

Studiul a fost publicat în Personality and Social Psychology Bulletin la începutul acestei luni.

Finanțele au fost alese în mod covârșitor drept cea mai plictisitoare industrie din lume, pozițiile asociate finanțelor ocupând patru dintre primele cinci locuri pe lista „cele mai plictisitoare joburi”.

Nici oamenii care ocupau acele locuri de muncă „plictisitoare” nu erau considerați abili, potrivit raportului studiului.

Din rezultatele studiului au reieșit trei topuri pentru cele mai plictisitoare locuri de muncă, cele mai interesante locuri de muncă și cele mai plictisitoare hobby-uri.

Top 5 cele mai plictisitoare joburi

Analiza datelor

Contabilitate

Lucrări fiscale/asigurări

Curățenie

Bancher

Top 5 cele mai interesante locuri de muncă

Artele spectacolului

Om de știinţă

Jurnalism

Profesionist în sănătate

Profesor

Top 5 cele mai plictisitoare hobby-uri

Dormit

Studiul religios

Privitul la televizor

Observarea animalelor

Matematică

Unele dintre locurile de muncă „plictisitoare” tind să plătească mai mult decât unele dintre cele ”mai interesante”.

Potrivit companiei de date Payscale, salariul mediu pentru un analist de date este de aproximativ 62.754 de dolari pe an.

Este cu aproximativ 10.000 de dolari pe an mai mult decât salariul mediu al unei persoane din domeniul spectacolului, care câștigă aproximativ 52.522 de dolari, potrivit Glassdoor.

Și, în timp ce „dormitul” este considerat cel mai plictisitor hobby pe care cineva l-ar putea avea, a obține un somn regulat de înaltă calitate este esențial pentru productivitatea, sănătatea și claritatea mentală, potrivit cercetărilor.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.