Un medic italian dă cărțile pe față în legătură cu numărul zilnic de infectați. ” În realitate…”

Publicat in Ştiri Internaţionale 14 Ianuarie 2022 2857 ori
Google+ WhatsApp
Un medic italian dă cărțile pe față în legătură cu numărul zilnic de infectați. ” În realitate…”
Un medic italian dă cărțile pe față în legătură cu numărul zilnic de infectați. ” În realitate…”

Numărul de infectați nu ar mai trebui să fie publicat, potrivit unui medic italian care propune eliminarea acestui bilanț. El susține că nu servește la nimic, din contră, face mai mult rău, crescând nivelul de anxietate al oamenilor.

Declarația lui a fost făcută în cadrul emisiunii „L'Italia s'è desta" de la un post de radio.

„Acest mod de a gestiona COVID trebuie să se schimbe. Nu ar trebui să continuăm să îi numărăm ca pacienți COVID pe cei care sunt internați pentru o fractură și care sunt testați pozitiv.

De asemenea, trebuie să încetăm cu bilanțul zilnic care nu spune nimic și nu servește la nimic, decât la anxietatea oamenilor", a spus directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul San Martino din Genova, Matteo Bassetti.

"În realitate, alte țări au mai multe cazuri"
„Ce rost are să spunem că avem 250.000 de persoane care au teste pozitive?", continuă medicul.

"Pe de o parte, acestea sunt cifre care ne fac să arătăm rău în fața restului lumii, pentru că pare că totul merge prost, dar nu este așa. În realitate, alte țări care au mult mai multe infecții decât noi încearcă să le gestioneze în mod diferit. Dacă vom continua așa, vom sfârși prin a intra într-un blocaj psihologic și social. Dacă vom continua să facem toate aceste teste nemotivat vom ajunge la un punct în care vom avea atât de multe cazuri pozitive și contacte încât Italia se va bloca", afirmă Bassetti.

Pentru acesta, important e să se știe câți oameni ajung în spital cu pneumonie COVID și câți oameni ajung în spital cu alte boli și sunt testați pozitiv: „Trebuie să înțelegem dacă presiunea asupra spitalelor este cauzată de COVID sau de numărul mare de teste făcute. Medicii ar trebui să fie ascultați mai mult. În prezent, acest virus provoacă la majoritatea persoanelor vaccinate o formă asemănătoare gripei. Spitalele sunt pline de oameni nevaccinați care trebuie să fie vaccinați. Este nevoie urgentă de o schimbare de ritm în gestionarea pandemiei".

Oficialii din Sănătate îi susțin punctul de vedere
„Împărtășesc punctul de vedere al lui Matteo Bassetti cu privire la inutilitatea bilanțului zilnic de infecții, deoarece numărul de infecții în sine nu spune nimic. În ceea ce mă privește, am propus, de asemenea, ministrului Sănătății să reflecteze asupra actualului sistem de raportare", a declarat pentru Agenția ANSA subsecretarul pe sănătate Andrea Costa.

Acesta a subliniat că sistemul sanitar trebuie să se concentreze pe spitalizări și gradul de ocupare a secțiilor de terapie intensivă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.