A iesit adevarul la iveala, iata cine este autorul pandemiei

Publicat in Ştiri Internaţionale 14 Septembrie 2021 983 ori
Google+ WhatsApp
A iesit adevarul la iveala, iata cine este autorul pandemiei
A iesit adevarul la iveala, iata cine este autorul pandemiei

Grantul de 600.000 USD acordat laboratorului Wuhan a ajutat la „identificarea și modificarea coronavirusurilor de lilieci care ar putea infecta oamenii"
Oamenii de știință de top susțin că Anthony Fauci este mincinos in privinta cercetărilor din laboratorul chinez.

Guvernul a contribuit cu finanțare la cercetarea controversată a câștigului funcției cu privire la coronavirusurile de lilieci la Institutul de Virologie Wuhan din China, potrivit unui raport, luni.

Dr. Anthony Fauci, directorul S.U.A. Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și consilierul șef medical al președintelui democrat Joe Biden, au negat anterior că Institutul Național de Sănătate [NIH] a finanțat vreodată astfel de cercetări.

Interceptul a raportat 900 de pagini noi de informații nedivulgate anterior de la NIH, pe care The Intercept le-a obținut printr-un proces privind Freedom of Information Act (FOIA), că Alianța EcoHealth a folosit bani subvenționali federali pentru a finanța cercetarea periculoasă a coronavirusului de lilieci în laboratoarele chineze. Interceptul a raportat:

Subvenția pentru coronavirus cu lilieci a oferit Alianței EcoHealth un total de 3,1 milioane de dolari, inclusiv 599.000 de dolari pe care Institutul de Virologie Wuhan le-a folosit parțial pentru a identifica și modifica coronavirusurile de lilieci care ar putea infecta oamenii. Chiar înainte de pandemie, mulți oameni de știință erau preocupați de potențialele pericole asociate cu astfel de experimente.

Propunerea de finanțare recunoaște unele dintre aceste pericole: „Munca pe teren implică cel mai mare risc de expunere la SARS sau alte CoV-uri, în timp ce lucrați în peșteri cu densitate ridicată a liliecilor și potențialul de inhalare a prafului fecal".

Richard Ebright, biolog molecular la Universitatea Rutgers, a analizat materialul și a declarat pentru The Intercept că „virusurile pe care le-au construit au fost testate pentru capacitatea lor de a infecta șoareci care au fost proiectați pentru a afișa receptori de tip uman pe celula lor".

Ebright a încheiat acuzându-l pe Fauci și pe directorul NIH, Francis Collins, de a fi „neadevărat" în observațiile lor anterioare cu privire la această chestiune.
„Documentele arată clar că afirmațiile făcute de directorul NIH, Francis Collins, și de directorul NIAID, Anthony Fauci, potrivit cărora NIH nu susținea cercetarea funcțională sau potențialul potențier al pandemiei patogene la WIV sunt neadevărate", a scris el.

După cum a raportat Breitbart News, Fauci a admis că unele fonduri s-au dus la Wuhan, dar a susținut că nu au fost niciodată folosite pentru sprijinul „câștigului funcției".

Încă din luna mai, Fauci a declarat subcomitetului pentru credite din casă că fondurile erau acordate laboratorului chinez prin Alianța EcoHealth pentru a subscrie „o colaborare modestă cu oameni de știință chinezi foarte respectabili, care erau experți mondiali în coronavirus".

Au fost publicate noi documente care detaliază cercetările finanțate de SUA asupra diferitelor tipuri de coronavirusuri la Institutul de Virologie Wuhan din China, unde a avut loc primul focar al virusului PCC (Partidul Comunist Chinez).

Peste 900 de pagini de materiale au fost obținute de The Intercept în legătură cu un proces privind libertatea de informare prin publicarea împotriva National Institutes of Health (NIH).

Documentele detaliază activitatea Alianței EcoHealth, o organizație de sănătate din SUA care a folosit bani federali pentru a finanța cercetarea coronavirusurilor de lilieci la laboratorul chinez.

Acestea includ două propuneri de finanțare nepublicate anterior finanțate de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, precum și actualizări de proiecte legate de cercetarea Alianței EcoHealth.

Una dintre subvențiile acordate de NIH către Alianța EcoHealth este intitulată „Înțelegerea riscului apariției coronavirusului liliecilor" și se ridică la 666.422 dolari.

Acesta prezintă un plan ambițios condus de președintele Alianței EcoHealth, Peter Daszak, pentru a „investiga ecologia, biologia evoluției și dinamica de transmitere a coronavirusurilor de lilieci la interfața om-faună sălbatică".

„Mai exact, vom efectua studii de teren în China pentru a obține probe de înaltă calitate de la lilieci și pentru a identifica, caracteriza și izola coronavirusul cunoscut și nou. Vom analiza tiparele de transmitere a coronavirusului între lilieci și alte specii sălbatice și riscul de revărsare a oamenilor ", se arată în propunere. Cercetarea a implicat, de asemenea, screening-ul persoanelor care lucrează cu animale vii.

Documentele menționează, de asemenea, că lucrările experimentale cheie cu șoareci umanizați au fost efectuate la un laborator de nivel 3 de biosecuritate la Centrul pentru Experimentarea Animalelor din Universitatea Wuhan și nu la Institutul de Virologie Wuhan, așa cum se presupunea anterior, a raportat The Intercept.

Propunerea de subvenționare recunoaște, de asemenea, potențialele pericole ale studiului, inclusiv în timpul lucrărilor de teren, afirmând că „implică cel mai mare risc de expunere la SARS sau alte CoV, în timp ce lucrează în peșteri cu densitate ridicată de lilieci și potențialul de inhalare a prafului fecal . "

"Există, de asemenea, un anumit risc de expunere la agenți patogeni sau leziuni fizice în timpul manipulării liliecilor, civetelor, rozătoarelor sau altor animale, a probelor de sânge din excrementele lor", se menționează în document. „Izolarea virusului poate fi o provocare", notează cercetătorii.

Subvenția pentru coronavirus cu lilieci a oferit Alianței EcoHealth un total de 3,1 milioane de dolari, inclusiv 599.000 de dolari pe care Institutul de Virologie Wuhan le-a folosit parțial pentru a identifica și modifica coronavirusurile de lilieci care ar putea infecta oamenii, potrivit The Intercept.

Grantul a fost inițial acordat pentru o perioadă de cinci ani, din 2014 până în 2019. Finanțarea a fost reînnoită în 2019, dar suspendată de administrația Trump în aprilie 2020.

A doua subvenție acordată de NIH Alianței EcoHealth se numește „Înțelegerea riscului de apariție a virusului zoonotic în zonele fierbinți emergente cu boli infecțioase din Asia de Sud-Est" și a fost acordată în august 2020 și se extinde până în 2025.
Propunerea afirmă că „va aduce lideri în cercetarea bolilor emergente din SUA, Thailanda, Singapore și cele trei mari regiuni administrative malaysiene împreună pentru a construi un sistem de avertizare timpurie pentru a proteja împotriva amenințărilor cu boli pandemice".

Echipa va „identifica noi viruși din viața sălbatică din Asia de Sud-Est, își va caracteriza capacitatea de a infecta și provoca boli la oameni și va folosi teste serologice de probe de la oameni din comunitățile rurale cu contact ridicat cu viața sălbatică pentru a identifica rata de expunere de fond și factorii de risc care conduce asta. "

Supravegherea aprofundată a spitalelor care deservesc aceste comunități ar fi folosită pentru a examina dacă focarele criptice sunt cauzate de acești agenți noi, care cercetătorii sperau că îi vor ajuta să dezvolte un răspuns rapid la focare în astfel de regiuni.

Chiar și înainte de pandemie, mulți oameni de știință erau îngrijorați de potențialele pericole asociate cu astfel de experimente, iar documentele nou-lansate vor ridica fără îndoială întrebări suplimentare cu privire la teoria conform căreia pandemia de virus CCP provine dintr-o scurgere de laborator din Wuhan.

În urma publicării documentelor, Richard Ebright, biolog molecular la Universitatea Rutgers, a scris pe Twitter: „Materialele confirmă subvențiile care au sprijinit construirea – în Wuhan – a unor coronavirusuri himerice noi legate de SARS, care combinau o genă spike dintr-un coronavirus cu genetică. informații de la un alt coronavirus și a confirmat că virusurile rezultate ar putea infecta celulele umane.

„Documentele arată clar că afirmațiile directorului NIH, Francis Collins, și ale directorului NIAID, Anthony Fauci, potrivit cărora NIH nu susținea cercetarea funcțională sau potențialul potențier al pandemiei patogene la WIV sunt neadevărate."

Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut Chinei să împărtășească date brute din primele cazuri de COVID-19, spunând că este „extrem de important să știm cum a început pandemia COVID-19" și să dea un exemplu pentru stabilirea originilor toate evenimentele viitoare ale animalelor – umane.

O echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în și în jurul orașului central Wuhan cu cercetători chinezi în ianuarie 2021 pentru a investiga originile pandemiei.

În martie, cercetătorii au spus că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni printr-un alt animal și că „introducerea printr-un incident de laborator a fost considerată a fi o cale extrem de puțin probabilă".

Cu toate acestea, regimul comunist chinez s-a confruntat cu critici acerbe din partea comunității internaționale, care i-au acuzat că s-au angajat într-o acoperire.

În iulie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat reporterilor că investigațiile cu privire la originile pandemiei COVID-19 din China au fost îngreunate de lipsa datelor brute în primele zile de răspândire acolo și a cerut regimului să fie mai transparent.

DOCUMENTELE ELIBERATE NOI oferă detalii despre cercetări finanțate de SUA privind mai multe tipuri de coronavirusuri la Institutul de Virologie Wuhan din China. Intercept a obținut peste 900 de pagini de documente care prezintă activitate EcoHealth Alliance, o organizație de sănătate din SUA care a folosit bani federali pentru finanțarea cercetării coronavirusului de lilieci la laboratorul chinez. O mulțime de documente includ două propuneri de finanțare nepublicate anterior, care au fost finanțate de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, precum și actualizări de proiecte referitoare la cercetarea Alianței EcoHealth, care a fost examinat pe fondul unui interes crescut pentru originile pandemiei.
Documentele au fost puse la dispoziție în legătură cu litigiul în curs de desfășurare a Legii privind libertatea de informare de către The Intercept împotriva Institutelor Naționale de Sănătate. Interceptul pune la dispoziția publicului documentele complete.
„Aceasta este o foaie de parcurs către cercetarea cu risc ridicat care ar putea fi la actuala pandemie", a declarat Gary Ruskin, director executiv al S.U.A. Right To Know, un grup care a investigat originile Covid-19.
Una dintre subvenții, intitulată „Înțelegerea riscului apariției Coronavirusului liliecilor", subliniată un efort ambițios condus de președințe Alianței EcoHealth Peter Daszak de a examina mii de probe de lilieci pentru coronavirusuri noi. Cercetarea a implicat, de asemenea, screening-ul persoanelor care lucrează cu animale vii. Documentele conțin mai multe detalii critice despre cercetarea din Wuhan, inclusiv acestea sunt lucrări experimentale care cu șoareci umanizați au fost efectuate la un laborator de nivel 3 de biosecuritate la Centrul de Experimentare Animală al Universității Wuhan – și nu la Institutul de Virologie Wuhan, așa cum a fost anterior asumat. Documentele ridică întrebări suplimentare cu privire la teoria că pandemia ar fi putut începe într-un accident de laborator, idee pe care Daszak a respins-o în mod agresiv.
Subvenția pentru coronavirus pentru lilieci a oferit EcoHealth Alliance un total de 3,1 milioane de dolari, inclusiv 599.000 de dolari pe care Institutul de Virologie Wuhan le-a folosit parțial pentru a identifica și modifica coronavirusurile de lilieci care ar putea infecta oamenii. Chiar înainte de pandemie, mulți oameni de știință erau preocupați de potențial pericole asociate cu astfel de experiențe. Propunerea de finanțare recunoaște unele dintre aceste pericole: „Munca pe teren implică cel mai mare risc de expunere la SARS sau alte CoV-uri, în timp ce lucrează în peșteri cu densitate ridicată a liliecilor și potențialului de inhalare a prafului fecal".
Alina Chan, biolog molecular la Broad Institute, a declarat că documentele arată că Alianța EcoHealth are motive să ia în serii teoria scurgerilor de laborator. „În această propunere, ei subliniază de fapt că știu cât de riscant este această lucrare. Ei continuă să vorbească despre persoane care ar putea fi mușcat – și au avut evidența tuturor celor care au fost mușcați ", a spus Chan. „Are EcoHealth acele înregistrări? Și dacă nu, cum pot exclude un accident legat de cercetare? "
Potrivit lui Richard Ebright, biolog molecular la Universitatea Rutgers, documentele conțin informații critice despre cercetări efectuate în Wuhan, inclusiv despre crearea de viruși noi. „Virușii pe care i-au construit au fost testați pentru capacitatea lor de a infecta șoareci care au fost proiectate pentru a afișa receptori de tip uman pe celula lor", a scris Ebright către The Intercept după examinarea documentelor. Ebright a mai spus că documentele arată clar că două tipuri diferite de coronavirusuri noi au putut să infecteze șoareci umanizați. „În timp ce lucrau coronavirusul legat de SARS, în același timp desfășurau un proiect paralel cu coronavirusul legat de MERS", a spus Ebright, referindu-se la virusul care cauzează sindromul respirator din Orientul Mijlociu.
Întrebat despre materiale de subvenționare, Robert Kessler, manager de comunicații la EcoHealth Alliance, a spus: „Am solicitat subvenții pentru a efectua cercetări. Agențiile relevante au considerat că acesta este o cercetare importantă și, astfel, au finanțat-o. Deci, nu știu că există multe lucruri de spus. "
Grantul a fost inițial acordat pentru o perioadă de cinci ani – din 2014 până în 2019. Finanțarea a fost reînnoită în 2019, dar suspendată de administrare Trump în aprilie 2020.
Cea mai apropiată rudă a SARS-CoV-2, care provoacă Covid-19, este un virus găsit la lilieci, făcând animalele un punct focal pentru eforturile de a înțelege originile pandemiei. Exact modul în care virusul a sărit oamenii sunt subiectul unei dezbateri aprinse. Mulți oameni de știință cred că a fost un impact natural, ceea ce are nevoie de un virus la trecut la oameni într-un cadru cum ar fi o piață umedă sau o zonă rurală în care oamenii și animalele sunt în contact strâns.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.