Spălare pe creier în masă! Iată ce declara cercetătorii

Publicat in Ştiri Internaţionale 08 Septembrie 2021 1000 ori
Google+ WhatsApp
Spălare pe creier în masă! Iată ce declara cercetătorii
Spălare pe creier în masă! Iată ce declara cercetătorii

Vaccinurile Covid-19 sunt încă „uimitor de eficiente", în ciuda temerilor că imunitatea poate scădea în timp, au spus experții. Au existat unele îngrijorări cu privire la eficacitatea vaccinurilor Covid-19 după ce o serie de studii recente au indicat un număr tot mai mare de așa-numitele cazuri de „descoperire" Covid în rândul celor complet vaccinați.

Datele preliminare publicate de guvernul israelian în iulie au arătat că vaccinul Pfizer a fost cu doar 16% eficient împotriva infecției simptomatice pentru persoanele care au primit două doze în ianuarie. Pentru persoanele care au fost complet vaccinate până în aprilie, vaccinul a fost 79% eficient împotriva infecției simptomatice, sugerând că imunitatea dobândită prin imunizare se epuizează în timp.

O cercetare finanțată de Pfizer, publicată în iulie, a arătat că eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech a fost cea mai puternică între o săptămână și două luni după administrarea celei de-a doua doze, ajungând la 96,2%. Cu toate acestea, a scăzut cu o medie de 6% la fiecare două luni. La patru până la șase luni după a doua doză, eficacitatea acesteia a scăzut la aproximativ 84%.
Între timp, în august, un studiu din Marea Britanie cu peste un milion de persoane complet vaccinate a constatat că protecția împotriva vaccinurilor Oxford-AstraZeneca și Pfizer-BioNTech s-a estompat în timp. La o lună după administrarea unei a doua doze de vaccin Pfizer, protecția împotriva virusului a fost de 88%, a arătat analiza. După cinci până la șase luni, această protecție a scăzut la 74%. Protecția a fost de 77% pe lună după ce a fost complet vaccinată cu vaccinul Oxford-AstraZeneca și a scăzut la 67% după patru până la cinci luni.
Lansarea în Israel a vaccinării a fost una dintre cele mai rapide din lume. Dar, în ciuda acestui fapt, numărul cazurilor Covid-19 în Israel a crescut brusc din iulie. La sfârșitul lunii iulie, Israelul a început să ofere tuturor celor peste 60 de ani o a treia doză de vaccin. Programul său de rapel a fost extins rapid și a treia doza a fost disponibilă pentru toți cei peste 30 de ani din țară din august. Profesorul Eyal Leshem, specialist în boli infecțioase la Centrul Medical Sheba, care a tratat pacienții cu Covid din Israel, a declarat el, că în timp ce cazurile cresc în ciuda unei rate ridicate de vaccinare, rata bolilor severe din țară a rămas „substanțial mai mică".

„Atribuim acest lucru faptului că majoritatea populației noastre adulte este vaccinată cu două doze și mai mult de un milion de persoane au primit a treia doză de rapel", a spus el într-un apel telefonic.
Richard Reithinger, expert în boli infecțioase și vicepreședinte al sănătății globale la S.U.A. RTI International, cu sediul în RTI International, a declarat că majoritatea vaccinurilor dezvoltate pentru Covid-19 au fost „nimic mai puțin decât uimitor de eficiente, chiar și cu noile variante emergente". „O dovadă irezistibilă este că cazurile, bolile severe care necesită spitalizare și decesele au scăzut dramatic în țările care au extins rapid acoperirea vaccinării", a spus el.

Efect Delta

Un studiu englez anterior, publicat în mai, a constatat că vaccinul Pfizer-BioNTech a fost 88% eficient în prevenirea bolii simptomatice din varianta delta. Împotriva variantei alfa, odată cu tulpina dominantă din Marea Britanie, vaccinul a fost 93% eficient în prevenirea bolilor simptomatice.
Între timp, cercetarea a constatat că două doze de vaccin Oxford-AstraZeneca au fost 60% eficiente în prevenirea bolii simptomatice din varianta delta, comparativ cu o rată de eficacitate de 66% față de varianta alfa.

Datele au arătat importanța administrării a două doze din aceste vaccinuri, deoarece eficacitatea ambelor fotografii împotriva infecției simptomatice din varianta delta a fost de doar 33% la trei săptămâni după prima doză, a constatat studiul. Varianta delta s-a dovedit a fi mai transmisibilă decât alte variante, iar eficacitatea vaccinului este mai mică decât pentru variantele alfa și beta. Varianta kappa, care a apărut în India în același timp, nu este totuși la fel de transmisibilă ", a subliniat el.

Mai multe țări, inclusiv SUA și Marea Britanie oferă acum, sau intenționează să ofere, a treia doză de vaccinuri Covid-19 pentru a contribui la creșterea imunității la virusul care s-ar fi putut epuiza. Potrivit lui Gideon Schreiber, profesor la Institutul de Știință Weizmann din Israel, dozele de rapel pot deveni o necesitate.

„Din păcate, nici măcar nu [va fi] anual, ci va fi de două ori pe an", am prezis. „Virusul are un potențial uriaș pentru noi variante, multe care vor funcționa pentru a reduce la imunitate – deci există șansa ca în viitor să avem nevoie de stimulatori suplimentari." Schreiber a adăugat că programul de rapel al Israelului pare, până acum, să fie un mare succes. După o a doua doză, a spus el, oamenii au fost de patru sau cinci ori mai puțin predispuși să se îmbolnăvească grav de Covid. Dar după o a treia doză, au fost de peste zece ori mai puțin probabil să se îmbolnăvească grav de virus.

Cu toate acestea, Reithinger a susținut că dozele de rapel nu erau neapărat un pas logic în acest moment.

„Există doar date limitate disponibile, care arată că un răspuns imunitar care a fost inițiat de vaccinurile disponibile scade după șase până la opt luni", a declarat el. „Majoritatea datelor se referă la infecție, mai degrabă decât la spitalizare sau la deces. De asemenea, datele nu iau în considerare utilizarea intervențiilor non-farmaceutice, cum ar fi mascarea și distanțarea socială, care, în multe contexte, ar trebui utilizate în continuare și respectate. Singurele grupuri de populație pentru care se poate face cazul dozelor de rapel sunt imunocompromiși. "
Cu toate acestea, el a spus că dozele de rapel pot deveni în cele din urmă necesare dacă datele dovedesc eficacitatea vaccinurilor împotriva bolilor severe și a decesului scade în timp.

Schreiber supraveghează în prezent cercetarea unui medicament terapeutic care ar acționa ca un „super-dop", blocându-se fizic în receptorii celulari la care virusul se atașează. Lucrând pentru a bloca „porturile de intrare" ale celulelor, mai degrabă decât pentru a ataca virusul în sine, oamenii de știință speră să rămână deasupra oricărei mutații viitoare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.