Trei călugări au refuzat să fie evacuați din calea flăcărilor violente care ard o insulă în Grecia: „Ne sufocăm din cauza fumului”

Publicat in Ştiri Internaţionale 05 August 2021 643 ori
Google+ WhatsApp
Trei călugări au refuzat să fie evacuați din calea flăcărilor violente care ard o insulă în Grecia: „Ne sufocăm din cauza fumului”
Trei călugări au refuzat să fie evacuați din calea flăcărilor violente care ard o insulă în Grecia: „Ne sufocăm din cauza fumului”

Trei călugări de la mânăstirea Sfântul David de pe insula Evia din Grecia, au refuzat să fie evacuați din calea flăcărilor violente care au cuprins insula din cauza valului mortal de caniculă, relatează The Guardian.

Peste 150 de case au fost distruse de incendiul violent care a îconjurat mânăstirea și zeci de sate de pe insula Evia. Este vorba de unul dintre cele peste 100 de incendii care pârjolesc Grecia în ultimele zile.

Pe Evia, flăcările uriașe puteau fi văzute de pe mare, iar pompierii spun că incendiul este greu de controlat pe o insulă cu dealuri înalte și vizibilitate redusă.

Toți oamenii din zonele amenințate de incendiu au fost evacuați cu excepția a trei călugări de la Mânăstirea Sfântul David care au refuzat să părăsească insula.

„Ne sufocăm din cauza fumului", a spus unul dintre călugări pentru o agenție de presă, descriind flăcări de 30 sau 40 de de metri înălțime în jurul mânăstirii.

Polițiștii greci au declarat pentru AFP că îi vor evacua forțat pe călugări dacă viețile le vor fi puse în pericol. În jur de 85 de persoane au fost adunate pe plajă pentru a fi evacuate cu ajutorul a cinci bărci.

În jur de 100 de pompieri ajutați de șapte elicoptere și hidroavioane cu bombe de apă au încercat să stingă incendiul, însă policienii locali s-au plâns că nu au resurse.

„Le cerem autorităților să consolideze ajutorul terestru și aerian pentru a nu avea pierderi de vieți omenești", spune Giorgos Tsapourniotis, primarul din Limni.

Sute de incendii au erupt pe tot teritoriul Greciei în ultimele zile din cauza căldurii extreme. La Atena, un incendiu care arde deja de mai mult de două zile a acoperit capitala elenă cu un nor gros de fum.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.