Peste 100.000 de francezi au protestat împotriva vaccinării și certificatelor Covid. Compara COVID pass cu Apartheidul

Publicat in Ştiri Internaţionale 19 Iulie 2021 Actualizat: 19 Iulie 2021 610 ori
Google+ WhatsApp
Peste 100.000 de francezi au protestat împotriva vaccinării și certificatelor Covid. Compara COVID pass cu Apartheidul
Peste 100.000 de francezi au protestat împotriva vaccinării și certificatelor Covid. Compara COVID pass cu Apartheidul

Peste 100.000 de francezi au protestat, sâmbătă, împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID la Paris, Strasbourg, Lille şi la Montpellier. Protestatarii au scandat „Libertate!" şi au purtat semne care denunţau o „dictatură sanitară" a preşedintelui Macron, transmite Mediafax. Totodată, două centre de vaccinare au fost vandalizate.

Mii de oameni au mărşăluit sâmbătă în Franţa pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi a permiselor COVID-19, documente care vor fi necesare pentru a intra în restaurante şi alte locuri.

Un marş ţinut la Paris şi condus de un politician de extremă dreaptă şi poziţionat anti-vaccin a atras o mulţime neobişnuit de mare, crescută de furia determinată de noile reguli ale virusului, anunţate săptămâna aceasta de preşedintele francez Emmanuel Macron.

De asemenea, au avut loc demonstraţii la Strasbourg - în est, Lille - în nord, Montpellier - în sud şi în alte părţi ale Franţei. Se estimează că pe străzi au ieşit peste 100.000 de oameni, potrivit Le Parisien, în 136 de regiuni ale Franţei.

Măsurile lui Macron vizează încetinirea răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi protejarea spitalelor de o nouă creştere a îmbolnăvirilor.

Preşedintele a ordonat tuturor lucrătorilor din domeniul sănătăţii să fie vaccinaţi până la 15 septembrie şi a anunţat că vor fi necesare certificate speciale Covid-19 în toate restaurantele, barurile, spitalele, centrele comerciale, trenurile şi avioanele.

Pentru a obţine un permis, care va fi necesar la restaurante începând de luna viitoare, oamenii trebuie să fie complet vaccinaţi, să se fi recuperat recent după virus sau să aibă un test de virus negativ.

Măsurile au determinat un număr record de persoane să se înscrie pentru vaccinări în ultimele zile, dar au provocat şi furie în rândul anumitor grupuri.

Centre de vaccinare vandalizate


Două centre de vaccinare au fost prădate în Franța, în timpul protestelor împotriva măsurilor sanitare ale guvernului, conform BBC.

O locație din sud-estul Franței a fost vandalizată, vineri noapte și inundată cu furtunuri de stingere a focului, potrivit autorităților.

Sâmbătă, o altă clinică din sud-vest a fost parțial distrusă în ceea ce presa locală numește un atac de incendiere.

Martine Wonner le-a spus protestatarilor să "asedieze" birourile legiuitorilor care au susținut politicile guvernamentale privind pandemia.

Sceptică renumită față de vaccinurile Covid, Wonner ar putea fi chemată în justiție și a fost forțată să demisioneze, duminică, din grupul de opoziție din parlament. Ea a spus că vorbele sale au fost răstălmăcite.

Acte de violență și vandalism au mai avut loc de câteva ori împotriva parlamentarilor care au sprijinit noile reglementări privind vaccinarea.

Săptămâna trecută, un panel de oameni de știință care au consiliat guvernul francez a avertizat că un al patrulea val ar putea veni în următoarele luni. Doar puțin peste jumătate din populație a primit prima doză iar mai puțin de 40% ambele doze.

Sondajele au sugerat că există o ezitare răspândită față de vaccinuri în Franța. Unstudiu publicat de Ipsos anul trecut arată că doar 40% din oamenii chestionați în Franța intenționai să se vaccineze.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.