Modele ouă de Paşte. Cele mai frumoase ouă incondeiate

Publicat in Ştiri Naţionale 27 Aprilie 2021 Actualizat: 27 Aprilie 2021 502 ori
Google+ WhatsApp
Modele ouă de Paşte. Cele mai frumoase ouă incondeiate
Modele ouă de Paşte. Cele mai frumoase ouă incondeiate

În verva pregătirilor pentru Paşte, decoratul ouălor este unul dintre cele mai frumoase momente. Petrece-l alături de copilul tău şi transformă-l într-un prilej de creativitate fără margini.

Ouăle colorate sunt simbolul universal al Paştelui, iar tradiţia vopsirii lor este întâlnită la chinezi cu două mii de ani înainte de Hristos. Oul era dat în dar, fiind considerat simbol al echilibrului, creaţiei, al vieţii şi al reînnoirii naturii.

La noi, ouăle roşii au o semnificaţie aparte şi trebuie să fie nelipsite de pe masa de Paşte. Conform tradiţiei creştin-ortodoxe, roşul ouălor reprezintă sângele lui Iisus care s-a răstignit pe cruce pentru mântuirea lumii.

Pe lângă tradiţionalele ouă roşii, anul acesta poți adăuga și ouăle decorate de cei mici. Implică-i şi pe ei în pregătirea ouălor – astfel veţi avea ocazia  petreceţi timp de calitate împreună, stimulându-le creativitatea şi, în mod sigur, totul spre uimirea musafirilor.

Există modalităţi infinite şi de tone de materiale diferite pe care le poți folosi pentru a crea un ou personalizat superb. Hârtie colorată, fire, şerveţele, nasturi, fetru – toate pot fi folosite pentru a face nişte ouă excepţionale.

Pentru a obţine râuri de energie creatoare, iată o lista de 17 idei inedite pentru a decora ouăle de Paşte – unele dintre ele sunt atât de frumoase încât îți va fi greu să le spargi şi să le mănânci!

 1. Ouă gărgăriţe pictate

gargarite - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Din câteva atingeri de pensulă, clasicele ouă roşii se pot transforma în nişte gărgăriţe simpatice venite în zbor chiar pe masa ta. Ai nevoie doar de tempera neagră şi albă şi de o pensulă.

.

.

.

 1. Mozaic din coji de ouă colorate

mozaic - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Te-ai întrebat ce poţi face din cojile rămase de la ouăle vopsite? Adună-le şi creează mozaicuri incredibile – îţi tebuie puţin lipici şi ceva răbdare.

.

.

.

.

 1. Ouă animăluţe colaj

animalute - 17 modalitati creative de a decora ouale de PasteCu ajutorul câtorva elemente simple de hârtie colorată, ouăle obişnuite pot deveni animăluţe simpatice gata să înveselească masa de Paşte.

.

.

.


 1. Ouă înfăşurate în fir textil

fir textil - 17 modalitati creative de a decora ouale de PasteFirele de bumbac multicolore pe care le găseşti la orice mercerie pot servi drept element decorativ pentru ouăle de Paşte. Iniţial acoperi ouăle cu un strat subţire de aracet, apoi începi să înfăşori firele într-o varietate infinită de combinaţii.

.

.

.

.

.

 1. Ouă Matrioşka

Matrioska - 17 modalitati creative de a decora ouale de PasteO idee simpatică este să transformi ouăle în păpuşi Matrioşka viu colorate. Interesant este că modelul iniţial al acestor jucării ruseşti îl constituie tocmai ouăle de Paşte care se realizau în vechime din lemn pictat.

.

.

.

.

.

 1. Ouă fructe şi legume

fructe si legume - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Coşul de ouă de pe masa de Paşte va fi uşor de confundat cu cel de fructe. Pune-ţi imaginaţia la treaba şi realizează o sumedenie de fructe şi legume prin colaj şi pictură.

.

 

 1. Ouă cu modele alb-negru realizate cu marker

modele alb-negru - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

E nevoie de multă migală, dar rezultatul este pe măsură efortului: superbe modele alb-negru care îţi lasă imaginaţia să zburde, realizate doar cu ajutorul unui marker negru permanent.

.

.

.

 1. Omuleţi cu mustaţă şi ochi mişcători

omuleti cu mustata - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Aceşti omuleţi cu mustaţă şi ochi mişcători vor fi senzaţia mesei de Paşte. Cu siguranţă vor captiva în aceeaşi măsură şi pe adulţi şi pe copii şi îi vor antrena să pună în scenă mini spectacole haioase.

.

.

.

 1. Ouă decorate cu creioane cerate

Creioanele cerate aplicate pe ouăle fierbinţi sunt o modalitate foarte simplă de ornat şi lasă loc liber creativităţii. Atenţie însă la manevrare, fiind fierbinţi nu trebuie atinse cu mâna.

.

.

.

.

.

.

 1. Ouă galbene emoji

emoji - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Te distrezi şi îţi dezvolţi inteligenţa emoţională cu aceşti mici omuleţi galbeni care exprimă toate sentimentele posibile. Vopsește ouăle în galben şi apoi desenează feţişoare cu ajutorul unui marker.

.

.

.

 1. Bufniţe colorate

Aceste bufniţe în miniatură vor face deliciul copiilor. Ai nevoie de nişte hârtie pentru cadouri, lipici şi nişte ochi mişcători pentru a le confecționa împreună cu ei.

.

.

.

.

.

.

 1. Ouă decorate prin tehnica șervețelului

tehnica servetelului - 17 modalitati creative de a decora ouale de PastePentru aceste minunate ouă ai nevoie de o pensula, şerveţele înflorate şi albuş de ou. Acoperă ouăle fierte cu un strat subţire de albuş, înfăşoară-le în stratul superior al șervețelului, apoi așteaptă să se usuce. Este foarte simplu!

.

.

.

 1. Ouă iepuraşi de Paşte

iepurasi - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Iepuraşul de Paşte soseşte direct la tine pe masă – se realizează din bucăţi mici de fetru decupate în formă de labute, urechi şi codiţă şi lipite pe ouăle albe.

.

.

.

 1. Ouă decorate cu nasturi coloraţi

nasturi colorati - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Adună ce nasturi găseşti prin casă, sortează-i pe culori şi lipeşte-i pe ouăle gata fierte. Vor da un plus de eleganță şi originalitate mesei tale.

.

 1. Ouă minioni

Simpaticii minioni puşi pe șotii vin acum la tine de Paşte. Vopseşte ouăle pe jumătate galbene, jumătate albastre, aplică-le câte un ochi sau doi şi desenează-le diferite expresii faciale.

.

.

 1. Ouă ţestoasele ninja

testoasele ninja - 17 idei creative de a decora ouale de Paste

Leonardo, Michelangelo, Donatello şi Raphael sunt neînfricatele ţestoase care te apară în orice situaţie. E bine să le ai pe-aproape oricând, aşa că nu rata ocazia şi creează-le din ouă verzi, panglici satinate şi ochi mişcători.

.

.

.

.

.

 1. Ouă Angry Birds

angry birds - 17 modalitati creative de a decora ouale de Paste

Vestitele păsări supărate, Angry Birds, sunt în război cu micii porci verzi – oare cine câştigă în urmă confruntării, cine se sparge şi cine rezistă până la final?

.

.

.

Dintre atâtea idei, sigur te-ai hotărât să pui în practică măcar una. Ţie care ţi-a plăcut cel mai mult?

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.